Hildaskrypin

En i mängden

Varm dag

Publicerad 2011-04-21 13:30:32 i Allmänt,

Vilket naturligtvis är underbart!

Hasse har strövat runt på tomten, medan jag pysslat med småved. Sen blev det skogspromenad! Skön dag helt enkelt!

Ska snart iväg till jobbet och äta påskmiddag före arbetspasset. Det blir nog mums!

Sommarfrilla

Publicerad 2011-04-19 17:46:50 i Allmänt,

Dags för sommarfrisyr för Hasse. Fasen vad tiden går fort! Han har ju börjat flåsa på ordentligt på promenaderna, så jag kapade pälsen på honom igår. Då trillade även första fästingen, stor som en vindruva, när jag körde runt med trimmern... Dags för fästingarna alltså... Idag plockade jag två till. Får leta fram fästingmedlet.

Så häär fin blev han! Sötnosen...

Det var som att släppa ut en kalv på grönbete. Han hoppade och skuttade som en duracellkanin på promenaden sen. Det var tydligen skönt att bli av med dom varma lockarna :-)

Idag har vi lufsat runt i skogen i 1,5 timme. DET var skönt. Som vanligt hittade han en dypöl att söla ner sig i ;-)

Grilla är gott

Publicerad 2011-04-18 10:14:15 i Allmänt,

Igår tyckte jag och husse att det skulle grillas. Passade på att sätta upp kompostgallret vid grindstolparna och släppte ut Hasse, så han får springa lite. Det var tanken i alla fall. Det visade sig att Hasse absolut inte hade tid för lek. Det var ju viktiga saker som skulle göras!



Att vakta köttet är prio 1 här i livet :-D

I torsdags var jag en sväng till mamma, och jag tror inte att vi gjorde så mycket mer än åt och fikade hela besöket. Passade på att testa mammas spikmatta iof. Det var skönt det!

Vi solade lite och Hasse var så klart med.

Morgonspring

Publicerad 2011-04-12 11:39:25 i Allmänt,

Tog en lite längre tur på morgonen, och Hasse fick springa lös en stund. Oj vad han sprang! Det gladde mig att inkallningen sitter rätt bra också. Min glada Hashish!



Hasse har förövrigt blivit en riktig expert på att rota i sopor och man hittar många spännande saker i hans bur ibland. Allt från tomma köttbullepaket (ja, dom var tomma innan dom hamnade hans våld), plastpåsar, disktrasor och en golvmopp (!?) Fast golvmoppen låg precis utanför. Vad han skulle med den till vette fasen.

För att vara extra tydlig så ja, han använder sin bur som sovplats och den är alltid öppen.

Magiska småtricks!

Publicerad 2011-04-08 15:19:23 i Allmänt,

Det känns så ibland i varje fall. Fick ju låna en fin liten sele till Hasse och det minskade hans dåliga beteende i kopplet på direkten faktiskt. Han drar inte lika mycket. Så kom jag på i måndags att jag kan ha kopplet runt midjan, så slipper jag hålla i kopplet och har händerna fria till belöningar t.ex. Jag måste bestämma själv när han ska kissa så klart, för han sitter ju fast i mig och kan inte nosa runt lika mycket, eller kissa var han vill. Det funkar kanon! Han går i princip fot hela tiden (varpå jag belönar väldigt ofta så klart) och hans fokus på mig har blivit så mycket bättre nu när han inte kan nosa runt på annat. Perfekt!

Naturligtvis släpper jag honom en sväng på tomten sen, så han får springa av sig ordentligt och nosa runt lite som han vill, men promenaderna har blivit så mycket lättare och roligare på det här sättet :-)

Idag mötte vi dessutom en hund. Jag tog visserligen en liten båge förbi dom, men Hasse klarade det jättebra! Lite stressad var han, men ingen ansats till utfall. Däremot verkade han lite stressad av att inte riktigt veta vad han skulle göra istället. Så då var det inte mycket fokus på mig direkt. Han tittade överallt förutom på just mig och den andra hunden, haha. Det ska vi träna på!

Några veckor gamla bilder:




Förkylningstider (igen)

Publicerad 2011-04-05 11:53:23 i Allmänt,

Då var det dags igen. Har varit risig i halsen sen i fredags, men det bröt inte ut ordentligt förrän idag. Så nu sitter jag hemma och myser med Hasse.

Fick ett tackkort av grannen igår. Dom har varit bortresta och vi har skottat snö på deras uppfart under dom där hemska snöveckorna. Inget dom bad oss om, men det är något vi önskar att grannarna tänker på om vi är bortresta någåon gång.

Jättesött kort är det!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela