Hildaskrypin

En i mängden

Varit duktig idag

Publicerad 2010-01-30 18:29:48 i Allmänt,

Ja, efter åtta dagar på jobbet så har jag äntligen helgen ledig. Klockan nio på morgonen vaknade jag i morse. Ögonen sved av trötthet, men jag kunde ändå inte somna om. Sen dess har jag tagit en hundpromenad, duschat, handlat med M och lagat mat samt bakat bullar!

Köket belamrades med saker innan fixandet påbörjades.

Så här såg mina små soleskensbullar ut innan gräddningen. Det är vaniljkräm i mitten.



Medan degen jäste, slängde jag ihop makaronipudding och in i ugnen med den!


Sen skulle jag pensla bullisarna med ägg


Efter gräddningen penslade jag bullarna med smält smör och sen rullades dom i socker. Onyttigt som fan, men ooh så gott!


Ikväll ska vi på bio med vänner och se "snabba cash". Längtar massor!

Morgonuppgifter i snön

Publicerad 2010-01-28 10:18:18 i Allmänt,

Ja det lär ju inte ha undgått så många att det formligen öste ner snö igår och i natt. Nu singlar det ner lite småflingor. Förhoppningsvis blir det inte mer.

Vovve väntade uttråkat på att matte skulle få på sig kläderna så man får kissa någon jävla gång. Det är Hasse som fixat den fina bäddningen.


Ute är det vitt överallt.


Dvs på med vantarna


...och den otroligt sexiga mössan!


Sen var det bråttom, bråttom! tyckte Hasse. Matte kan fotografera sen!


Bra med snön:

1. Det döljer vår otroligt fina hög med skrot som varit på väg till tippen i ett år nu. Ni skymtar soptunnan under snömassorna:

2. Högen med bajspåsar har en tendens att försvinna också. Snön fungerar lite som när man sopar skiten under mattan. (Det finns fantastiskt dåligt med sopkorgar i vårt område. Det går ju bra på vintern, hur jag gör i sommar vete tusan...)

Nu ska matte ta och skotta! Hej svejs!

Ja se det snöar igen!

Publicerad 2010-01-27 14:12:10 i Allmänt,

Hmm.

Jag kan gå med på att snön, när den väl är på marken, kan vara otroligt vacker. Jag kan även sträcka mig till att säga, att det kan vara riktigt mysigt att gå ut med hunden i strålande solsken och den gnistrande snön knarrar under skorna. Det är vackert när den bäddar in träden som ett gnistrande duntäcke.

När det vräker ner som det gör nu har jag mest en tanke i huvudet. Bajs.
För det första blir det intressant att se om bussarna går som dom ska. Kommer jag fram till jobbet? Förra "snöchocken" gjorde att jag med stelfrusna tår, utan känsel för fem öre, stapplade in på arbetet några minuter före arbetstidens början. Jag hade då i två timmars tid försökt ta mig till jobbet. Taxibolagen var fullbokade så dom gick inte att få tag på.

Jaja, jag kom ju fram.

Nästa punkt. Folk kör som arslen när minsta snöflinga singlar ner från ovan. Då kan ni tänka er hur trafiken ser ut när det vräker ner snö. Kaos. Jag ska ta mig till ca 11 kunder på fem timmar. En vanlig kväll spenderar jag minst två av dom timmarna i bilen, rusande mellan bostadsområderna. Ni kan tänka er att det blir en del förseningar då det är trafikkaos. Inte bra när man jobbar inom vården.

Ja och det äckligaste av allt! När det blåser i sidled så man inte ser något och blir blöt precis överallt. *Burr!*

Nä sådan här vinter ska det vara om vi nu prompt ska ha snö!





...o en bonusbild på en solig vintervovve!

Planerna åtföljs nästan.

Publicerad 2010-01-26 13:33:54 i Allmänt,

Jovisst har det skett framsteg i bröllopsplaneringen!

Vi börjar med det som inte hunnits med så får vi det roliga i slutet.
1. Inbjudningslistan är inte klar. M segar lite med sin del.
2. Som följd av inbjudningslistans "oklarhet", så har jag inte kontaktat resturangen heller. Det känns som att jag vill ha koll på hur många det är tänkt ska komma.
3. Brudklänningen är inte inlämnad! Jag skulle varit ledig idag, men jobbar extra så det får vänta minst en vecka till.

Men! Som Tony Irving jämt säger.
Det har även skett framsteg! Så helt hopplös är jag inte. Känner mig nästan lite stolt.

1. Jag har beställt mitt pass, så den får jag i slutet av denna vecka eller i början på nästa. Det känns dock lite surt att behöva betala 970 kr för ett pass som jag inte kommer kunna använda efter smekmånaden. Dvs om ca fem månader. Nackdelen med att man tar makens namn ;-)
2. Ringarna är beställda! Vi hittade en jättesöt liten butik i stan som säljer väldigt fina titanringar (och brudklänningar för er som är på jakt. Riktigt fina sådana fanns det och tjejen som har butiken är mycket trevlig!) www.zelini.se Naturligtvis ska ni få se ringarna också.

Min fina raring med tre stenar:

...och sambons maffiga!

Så nu ska jag jaga M med blåslampa, alternativt köra upp den i röven på honom, om han inte sätter fart med listan. Spännande värre!

Hund, bröllop och Frankrike.

Publicerad 2010-01-18 13:00:59 i Allmänt,

Tiden flyger iväg känner jag. Nu har vi varit hundägare i 12 veckor redan och jag stormtrivs. Sambon tycker också om jycken, men den är ju lite för fjantig för honom egentligen, så kommer det frågor från grannar om vi skaffat hund så heter det alltid att "frun har skaffat hund". Bakom stängda dörrar går det bra att kela ändå.

Förra veckan möttes husse av en mindre trevlig syn på morgonkvisten. Det låg en hög med skit på en handduk. Till min stora förvåning så städades detta faktiskt undan utan att väcka mig och be mig göra det. När jag vaknade till liv någon halvtimme senare fick jag dock höra att "Din hund är inte rumsren längre..." Ja självklart så är han fortfarande rumsren ;-) däremot visade det sig vid en promenad direkt efter att han hade fått diarré. Mindre trevligt.

Hundmöten kan fortfarande vara lite krångliga. Vi mötte en kille på skidor som hade sin hund med sig och Hasse blev helt vansinnig. Detta var alltså en jätteglad unghund som glatt viftade på svansen och väldigt tydligt visade att den var vänligt sinnad. Den fick inte heller komma ända fram till oss, men det var tydligen fel ändå. Jag misstänker dock att det hade att göra med att husse åtke skidor, vilket Hasse tycker är lite läskigt. Vi har tränat på detta nu och skidåkare accepterar han rätt bra nu. Hundmöten går bra 9 gånger av 10, men ännu är det inte smärtfritt.

Ett till tecken på att tiden flyger iväg är att det faktiskt bara är lite över 5 månader kvar till vårt bröllop. Vad fan hände? Vi bestämde datum 1½ år i förväg. Vad har vi hunnit göra? Jo vi har bokat kyrka, köpt en brudklänning och gjort en halvfärdig inbjudningslista. Hmm. Jag känner mig något stressad nu. Vi har dock kommit överens om att kika på ringar på torsdag. Jag ska kontakta en resturang i veckan för att höra vad dom kan erbjuda och inbjudningslistan ska vara klar i slutet av denna vecka. Nästa vecka tänkte jag lämna in klänningen hos en skräddare (den är något för stor vid bysten och för lång). Sen har vi ju kommit en bit på väg. Hindersprövning börjar det snart bli dags att beställa, samt att äktenskapsförordet ska skickas in. Jag har dessutom beställt personbevis för ansökan om pass (det måste ju göras så krångligt när man inte är svensk medborgare), så förhoppningsvis har vi möjlighet att åka iväg någonstans på smekmånad. Strax innan bröllopet ska vi eventuellt iväg till Le Mans, för att kolla på race. Eller ja, sambon ska agera bilmekaniker och jag ska fotografera. Kanske. Vi får se.

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela