Hildaskrypin

En i mängden

Bra träning

Publicerad 2011-05-25 12:53:00 i Allmänt,

Jag var så stolt över lilla Hasse igår.

Vi mötte en liten Shih Tzu hund igår. Tiken, Molly. Eftersom jag vet att det är en tik så behöver jag inte oroa mig för några utfall, däremot var det ett ypperligt tillfälle att träna kontakt! För han spänner sig ju precis lika mycket vid dessa möten, som med hanar. Så fram med klickern och godiset! Det gick toppenbra! Grannfrun med tiken undrade vad det var för klickande jag höll på med, så jag förklarade, samtidigt som jag belönade Hasse emellanåt. Plötsligt hade jag två hundar vid mina fötter. HasseNasse och en liten dvärgschnauzer.

"Jasså, är du på rymmen?" frågade jag den söta lilla "valpen". Detta var nämligen ännu en tik, på tio månader, som bor i huset där vi stog och tränade. Hon var så tydlig med sina signaler så det var riktigt faschinerande att se. Hasse blev väldigt förvånad och glömde bort att han ju faktiskt skulle sitta ner och ha kontakt med mig. Det var dock inte så svårt att påminna honom :-)

Den lilla tösen visade väldigt tydligt att hon respekterade Hasse och följde alla hundspråks regler om artighet. Han fick nosa lite och hon höll sig låg, med öronen bakåt, fast glad. Svansen viftade i en väldigt fart. Vi promenerade till tösens ytterdörr och så fick Hasse fortsätta sin träning med att inte hälsa på tjejerna mer, utan han skulle snällt sitta kvar. Det gick rätt bra! Naturligtvis lyfte han på rumpan flertalet gånger och ville så gäärna nosa på tjejerna. Det fick han ju inte för tråkmatte.

Shih Tzuns matte blev väldigt förvånad över att hennes tik var så intresserad av Hasse. Hon är en sån bekväm hund, som vanligtvis skiter i allt och alla (utan någon träning), men Hasse gillar hon! Det slutade med att matte fick sätta på kopplet och släpa bort tösen.

Till slut kom schnauzerns husse och öppnade dörren, med lite förvånat uttryck i ansiktet. När hon rymt visste han inte, haha. En busig liten tjej har dom fått minsann!

Alla tackade för sig, och vi knallade åt varsinna håll.

Sötnöten

Blir kliad av "morfar".                                                             

Shopping

Publicerad 2011-05-20 15:10:25 i Allmänt,

Jag kunde ju inte hålla mig. Leversnittarna var slut och jag tog min lilla brumbrumbil till My One, en jättebra djuraffär! Dom har ett stort utbud av varor och jag fastnade så klart vid hyllorna med alla dessa hundsaker.

Han behövde ju visserligen en ny sele... Så en sådan plockade jag på mig, efter mycket velande fram och tillbaka om vilken jag skulle ta. Hittade en liten sax, som passar perfekt till att ansa runt ögonen och öronen på Hasse också. Sen såg jag ju en bilsele... En sådan har jag funderat på länge. Ibland är ju faktiskt bilen så fullpackad att buren inte får plats. Då är det ju skönt att kunna spänna fast vovve med bilbältet. Och en påse med leversnittar. 25 kr för 1 kg. Toppen! Det var den där sista varan, för 25 kr, jag egentligen åkte iväg för att köpa...

Fast det blev inte så dyrt ändå. 351 kr klarade jag mig på!

När jag kom hem skulle ju grejerna prövas. Storlekarna på selarna var bra. Saxen testade jag så klart också, och när jag ändå höll på, så plockade jag fram trimmern och finslipade barret på hela hunden. Fin blev han ;-) Naturligtvis testades leversnittarna av Hasse under hela denna procedur.

Sen tog vi en sväng i skogen och jag snappade med mig kameran. Nu blev det inte så många bilder, då jag fokuserade på träningen, men några vart det så klart!

Ett hundmöte klarades av galant dessutom. Jag klickade, Hasse åt leversnittar, hundarna passerade. No drama. Skönt!

Hasse i nya selen


Mina skor passade på att meddela att dom vill gå i pension. Jag måste alltså spana efter ersättare till mina trogna springare.                                                                        

Så lite blomster <3

Nyduschad vovve

Publicerad 2011-05-19 15:03:24 i Allmänt,

Då var det kirrat och klart!

Inga protester när han inser att det är duschdags. Han knallar t.o.m. in i duschen själv. Men det här med att tvätta huvudet är ren tortyr, låter HasseNasse hälsa. Däremot stunden efteråt är lajbans! Det blir lek, godis och stoj!

Man måste handdukstorka sig!

Ruska lite på huvudet!                                                    

Torka lite till.


Sen kommer godisblicken! Matte tycker jag är sötast då. Snäll och glad, tyckte jag hon sa. Scharmör ut i klospetsarna, rättar jag. Dessutom krävs det sin man att posera under husses kalsonger...

Lugna dagar

Publicerad 2011-05-19 14:04:46 i Allmänt,

Efter vår maratonpromenad i tisdags, har vi mestadels tagit det lugnt.

Visserligen tog vi en ny tur ner till vattnet igår, så Hasse fick plaska lite till, men i övrigt har det blivit lite kortare svängar. Inga tre timmar på ett bra tag till tycker jag! :-)

Idag kom jag på att man ju faktiskt kan ta med sig klickern på promenaderna nu, så den fick jag med mig. Det övades på kontakt, kontakt till max i skogen. Det är ju så mycket distraherande dofter (speciellt med alla löptikar, som det vimlar av just nu, som lämnar spår lite överallt). Kan han fokusera på mig, trots dessa ljuvliga aromer, borde han ju fixa lite vad som helst ;-)

Tvångsposering blev det också på slutet. Hasse var måttligt road, men jag fick mina bilder att smycka bloggen med.



Jag får ursäkta mina facebookande vänner för upprepningen av bilder. Det är snabbaste sättet för mig att få upp bilderna på nätet från mobilen.

Nu tänkte jag ta och duscha Herr-jag-har-halva-badstranden-i-pälsen. Vi får se vad det tycks om detta! Spännande!

Bildbombsinlägg :-)

Publicerad 2011-05-18 14:23:40 i Allmänt,

Äntligen va?

Jag tar dom tråkiga nyheterna först, och får väl varna för en bild som en del kanske kommer tycka är äcklig/obehaglig. Katten hittade fågelboet, så mamma fågel har flytt fältet, eller blivit uppäten... Av tre ägg var detta det enda som fanns kvar.
En liten, nästan färdig, baby :-(



Nåja, om vi nu tar och skippar det tråkiga för ett tag.

Igår var jag ledig, så jag och lurvtussen tog en sväng i skogen. När vi gått en liten stund blev jag impulsiv och tyckte att vi skulle testa ett annat spår. Ett som vi inte gått förut. Det ska vara längre än det andra vi brukar gå. Sagt och gjort, vi styrde kosan mot nya äventyr! Det började bra. Vi hittade en liiten badstrand, så Hasse fick ta sig ett första dopp för detta år. Häftigt miljöombyte. Skog - och plötsligt dyker det upp en strand :-)

Bilden är tagen från stranden














Promenaden fortsatte i roliga och mysiga miljöer.





...och här insåg jag att vi inte sett några gula markeringar på träden på ett tag. Men jag tänkte att vi fortsätter följa promenadvägen då det såg ut som ett elljusspår.


Nja, sen insåg jag att vi nog var i djursholm, och där belyser man ju det mesta. Det fanns sopkorgar överallt (finns knappt några alls i Täby). Tänkte dock att det inte var lönt att vända och gå tillbaka längre, då vi gått så långt. Förr eller senare kommer man ju fram någonstans där man känner igen sig.

Det gjorde vi. I djursholm centrum... Det är en bra bit hemifrån... Inte hittar jag kortaste vägen hem därifrån heller, så vi knallade på. Sen tyckte molnen att det kändes lite tungt med allt vatten, så dom lättade lite på trycket. Eller kanske inte så lite egentligen.

Efter tre timmars promenerande, i ur och skur, med genomblöta skor, päls och kläder, blåsor under fötterna och värkande lår och vader, kom vi äntligen hem!

Inte fanns det något varmvatten heller när jag skulle ta en varmdusch för min frusna kropp...

Men, vad fan. Motion fick vi i alla fall!

Jag avslutar med en somrig bild från trädgården :-)
Ha det!

Missade ta bild...

Publicerad 2011-05-11 14:24:40 i Allmänt,

Meh... Hasse har njutit av solen och utforskat sina marker, medan jag pysslade med veden. Det såg så härligt ut med honom mitt i all grönska på tomten, att jag tänkte ta en bild och lägga upp här. Det glömde jag ju.

Jaja, skogsturen är avklarad den också och det var underbart. Hasse har gått riktigt fint i kopplet den senaste tiden och det är en fröjd. Nu använder jag flexikopplet igen och det är skönt att strosa fram i värmen med voffe. Han nosar runt lite här och där, medan jag filosoferar om viktiga ting som vilka kläder jag ska ha idag och hur jag ska sminka mig ;-)

Hasse har börjat lyssna bättre nu också så jag vågar släppa honom lös lite då och då. Visst dyker öronpropparna upp ibland, men det är inte så illa som det var förra våren.

Träningen med hundmöten har stått stilla ett tag, men vi har fortsatt träna på avstånd. Det går bättre och bättre att bryta fokus. Vi kan komma liite närmare hunden varje gång, innan jag måste sätta mig ner och hålla i honom för att hålla honom lugn. Små, små framsteg i alla fall!

VÅR!

Publicerad 2011-05-09 12:47:27 i Allmänt,

Ja, om inte det här är ett tydligt vårtecken, så finns det inga ;-)

Skulle ta och flytta lite ved som torkat, till ett annat skjul närmare huset. Pysslade faktiskt ett bra tag innan jag plötsligt såg ett par stora ögon stirra förskräckt på mig. Tog en bild på sötnosen och gick sedan därifrån. Tar nog och pysslar med ved i andra änden istället, så hon får ligga i fred.

Det var häftigt att vara så nära fågeln! Har sån lust att bara sätta mig där och stirra, men det kan jag ju inte göra. Hon måste få vara ifred. Så jag nöjer mig med den korta upplevelsen jag fick och låter henne vara. Hoppas bara att katten inte hittar henne. Kan nog bli farligt när väl ungarna kläcks...

Hälsat på Enzo!

Publicerad 2011-05-06 16:28:18 i Allmänt,

Det var ju ett tag sedan nu, så jag tyckte det var dags. Jag och Hasse styrde kosan mot verkstaden och sa hej svejs! Det visade sig bli riktigt mysigt. Bägge vovvarna lade sig bredvid mig, och låg så länge. Naturligtvis flyttade dom sig när kameran kom fram, så jag fick muta med lite godis för att få alla tre på bild ;-)

Nu är vi hemma igen och jag ska ta och snabbstäda lite, innan vi styr stegen mot kista för en biokväll med vänner. Najsigt!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela