Hildaskrypin

En i mängden

Efter

Publicerad 2011-08-30 13:00:31 i Allmänt,

Så här blev håret!

Kortare och slingat. Dock klippte hon lite ojämnt tycker jag, hon var hårdhänt och håret blev väldigt slitet av slingorna. Blött hår = svinto just nu.

Valpkurs

Publicerad 2011-08-30 12:58:03 i Allmänt,

...för vuxna hundar, har vi varit på idag!

Det var jätteskoj :-) Visserligen var dagens övningar saker som vi redan tränat på, sen vi fick hem Hasse. Så det gick ju ganska lätt för oss, men vad gör det? Kul med träning i nya miljöer och andra hundar runtomkring.

Det blev kontaktövningar, sitt, ligg, stanna, koppelträning och frestelsen med en godis i en skål i väntan på ett "varsågod". Det mesta kan han redan. Några grejer (ligg och koppelträning) är han lite halvkass på, men det går ju åt rätt håll :-)

Längtar till nästa tisdag!

EgoTime!

Publicerad 2011-08-25 14:03:23 i Allmänt,

I helgen fyller jag år.

Jag vill unna mig något. Så jag funderade, och tog en titt i spegeln. Håret är en katastrof. Visserligen väldigt långt, som folk oh:ar och ah:ar åt, men k a t a s t r o f. Så jag tyckte att jag ska unna mig ett besök på en frisersalong!

Första planen var att dom får klippa bort det slitna bara, men att jag har samma frisyr som innan, samt att slänga i lite ljusare slingor. Sen kände jag att vad fan... Jag är ju skitless på mitt hår. Långt hår är fint, men ack så tråkigt! För det mesta jobbar jag, och slänger upp håret i en tofs. Att ha långt, utsläppt hår funkat inte inom vården. Det är inte särskilt trevligt när man upptäcker att man råkat "dippa" håret i en blöja...

Annars, är jag ju ute mycket med Hasse. Inte fasen springer jag runt i skogen med utsläppt svallande hår, som kladdar fast i ansiktet så fort det blåser lite. Eller åker ner framför ansiktet när jag ska plocka skit, så jag inte ser vad jag gör.

Hemma? Nope, fläta, slarvknut eller tofs. Håret är bara irriterande varmt och så luggar jag mig själv konstant.

Ställen håret kan fastna i:
-Under armbågen när jag sitter lutad mot soffkanten och kollar på tv. Gör jätteont när man ska flytta på sig och sitter fast med håret.
-När jag sitter och läser, och håret hamnat i armhålan och jag ska lyfta upp huvudet för att kika på Hasse t.ex.
-Runt fingrar, handleder etc på maken, när han ska lägga armen om mig.

Jag blir luggad varje dag. Av mig själv och andra.

Enda tillfället jag tycker håret är fint, är när vi ska ut och jag fixar håret. DÅ har jag det utsläppt. Jättefint! Men... Bara då.

Så jag kände lite så här:
Jag ger frisören fria händer. Det ska vara tillräckligt långt för att kunna sätta upp det i jobbet om det behövs. That's it. Färg på slingor? Det får dom avgöra.

Det här blir spännande!

Före bild på trött Hasse-matte, med dålig mobilkamera:

Cykelpremiär

Publicerad 2011-08-19 16:25:32 i Allmänt,

Fast först ska jag nämna att jag idag hittade mitt lilla barn på fönsterbrädan. Den såg ynklig och ledsen ut. Så snart blir det nog begravning...



Haha, nä så allvarligt tar jag det inte ;-) Men jag väntar ivrigt på att nästa knopp ska slå ut!

Idag satt jag och stirrade på min cykel ett tag. Har länge funderat på att cykla med Hasse, men inte kommit till skott. Idag testade jag det faktiskt! Det gick helt ok, fast man hade kanske kunnat hoppas på mer entusiasm från Hasses sida ;-) I början ville han inte riktigt, men det släppte snart omän inte i raketfart direkt. Han travade lugnt vid sidan och jag fick honom faktiskt att galoppera några korta stunder under väldigt pipiga berömtjut.

Vi tog en sväng förbi verkstaden, så Hasse fick dricka lite vatten och leka med bästisen, Enzo.  

Cykelhunden

Har ingen pinne till cykeln för tillfället, så jag satte kopplet från selen på själva cykeln, så det inte blir så vingligt om han drar åt något håll. Kopplet till halsbandet hade jag mest för att kunna styra honom närmare cykeln om vi mötte bilar, men mestadels hängde den slak. Så jag har inte släpat med honom i halsen ;-)

Nu ska Han duschas, då han är full med blåbärsrester i pälsen. Det blir gärna så när en busig lillskit rullar i blåbärsriset... Sen blir det mys framdör tv:n, då husse rymt på egna äventyr.

Blåbärshunden!

Vackert!

Publicerad 2011-08-18 23:03:44 i Allmänt,

Det blir mycket prat om blommor nu känner jag...

Vi har fått tillökning! I form av en till blomma! Kom på att det ju faktiskt var lite spännande det här, så jag prövade lyckan ock köpte en till. Denna gång på Willys. Kvalitet ska det vara ;-)

Den hade bara en massa knoppar, men i förrgår kväll, hade en blivit ganska stor ändå. Den såg ut så här (fast lite längre):


När jag vaknade morgonen därpå, såg den ut så här:

Hur coolt är inte det? På bara några timmar slog den ut helt. På kvällen viks bladen in lite, när mörkret fallit, men på dagen ser den pigg och glad ut igen.

Kvällstrött liten:

Mamma kommer tro att jag snurrat ihop helt och fått hjärnblödning eller nåt, men det här var rätt spännande! Är där och petar på dom varje dag och kollar av om dom känns törstiga.

För att bevisa att jag faktiskt tagit hand om nr 1 får ni bildbevis! Den blommar så fint fortfarande:

Blomma

Publicerad 2011-08-10 23:51:43 i Allmänt,

Eftersom sovrummet numera ser riktigt trevligt ut, så köpte jag några platsblommor som placerades på lämpliga platser. Pga min otrevliga ovana att ha ihjäl blommor, tyckte jag det kändes säkrast.

Sen gick jag förbi en jättefin blomma, på LIDL av alla ställen, och köpte den faktiskt. Jag funderade lite och tyckte att kan jag ta hand om katter, hundar och make, så borde jag väl kunna ta hand om en blomma? ;-)

Jag har hittils lyckats hålla den vid liv, men det är inte allt. Det har faktiskt slagit ut fler blommor och den ser riktigt kry och glad ut! Eftersom det kan bli rätt mörkt i vårt sovrum (den ligger ju faktiskt i källaren...) så har jag ställt den precis vid fönstret i några timmar varje dag, när det är som ljusast. Eftersom fönstrena sitter vid taket, så lägger man knappt märke till den om den alltid står där. Vet inte om det gör varken från eller till, men den lever! Och frodas!

Jag ska hålla er uppdaterade om min fina blommas fortlevnad (eller makabra död).
Har ingen aning om vad det är för något, men fin är den!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela