Hildaskrypin

En i mängden

En kopp te

Publicerad 2012-04-19 15:46:05 i Allmänt,

Jag har faktiskt fått ändan ur vagnen och dammat + dammsugit sovrummet. Det ni!
Sen tyckte jag att både jag och Hasse förtjänade en välbehövlig paus i arbetet. Så jag fixade en kopp te åt mig själv och preparerade fickorna fulla med godis åt Hasse. Sen parkerade jag ändan på en stol i trädgården...

Hasse skuttade glatt runt och nosade reda på allt godis jag så slarvigt slängde ut åt honom. Det var riktigt trevligt!

Mitt slitna anlete

Hasse tiggde godis han

Vilket han så klart fick! Fast han fick jobba lite för att hitta den :-)

En suddig bild på fining <3

Tristessbloggande

Publicerad 2012-04-19 12:47:08 i Allmänt,

Ehm, jag har ju faktiskt saker jag hade tänkt få gjort idag. Däremot är väl motivationen inte riktigt i topp. Försöker hitta annat att roa mig med istället (t.ex. skriva helt onödiga blogginlägg).

Jag önskar att entusiasmen kunde vara lite så här just nu:

Bilden är härifrån.

Istället känner jag mig mest så här (minus ciggen):

Bilden är härifrån.

Vilken natt

Publicerad 2012-04-19 11:11:39 i Allmänt,

Bilden har jag snott här

Ja, den där gubben sammanfattar hur det känns just nu.

Har haft konstant mensvärk i ryggen hela natten, utöver den vanliga ryggvärken. Dessutom har jag någon foglossningsliknande smärta i hela bäckenområdet sen igår. Med andra ord, vid minsta rörelse väckte jag mig själv. Klockan 4 var jag så less på att vakna hela tiden att jag önskade att klockan kunde ticka på lite fortare, så jag kunde kliva upp och slippa vända och vrida på mig.

Dock lyckades jag somna om till slut och sov faktiskt till tio. Var helt utmattad.

Ska försöka få något vettigt gjort idag, men vi får se hur det blir med den saken  ;-)

(Och jo, jag har insett att jag inte kommer få någon direkt skönhetssömn när ungen väl är ute).

Mer Hasse

Publicerad 2012-04-18 16:31:30 i Allmänt,

Försöker väl kompensera för min långa paus eller något ;-)

Knallade iväg på en långpromenad (hmm, nja en timme i alla fall...) och det var riktigt mysigt. Idag blev vi t.o.m. överraskade av en stor Berner Sennen som stog och stirrade på oss när vi gick förbi. Jag hann fånga hasses uppmärksamhet precis innan han stressar upp sig så där förfärligt, så vi kunde passera smärtfritt. Hurra! Jag var så glad och stolt. Hasse kunde bibehålla sitt lugn trots att vi precis passerat hans stora skräck liksom :-)

Kontaktövningarna betalar sig också, då han söker väldigt mycket uppmärksamhet av mig under promenaderna. Att jag dessutom belönar fint koppelgående med att låta honom nosa på den där jättegoda doftfläcken, har gjort att hans beteende i kopplet förbättrats väldigt mycket. Han drar sällan i kopplet längre. Det är oftast lätt att avbryta det beteendet. Skönt! Det börjar sjunka in att han faktiskt får nosa hur länge han vill på den där fläcken, bara han inte drar.

Lite kassa bilder från promenaden:
Knasbild på Hasse, men man ser omgivningarna vi gick i idag.

"Hej matte. Vad gör du?"

Så här slakt och fint är kopplet nästan hela tiden.

Sötnosen i sin nya kortklippta frisyr. Orkade inte klippa huvudet förra gången, men idag blev det gjort! Såg däremot att det är dags att klippa kroppen igen *mutter*

Hasse har en seg morgon

Publicerad 2012-04-18 11:43:28 i Allmänt,

Sovmorgon är skönt, men nu måste ju sömnen gnuggas ur ögonen


Sen ska det klias mage


Sen får jag "kan-du-inte-klappa-lite-mer-blicken"


Gör jag inte det får jag surgubbe-blicken

Fattar jag fortfarande inte, får jag en tung suck i ansiktet och huvudet dunsar hårt ner i golvet

Det är inte lätt att vara en gosnödig, liten Hasse.

Gårdagen

Publicerad 2012-04-18 11:39:50 i Allmänt,

Gick bra den. Mamma var söt och följde med, så jag slapp bli uttråkad i väntrummen.

Blodflödet såg bra ut. UL tanten var såpass snäll att jag fick en ansiktsbild på bebis. Ni får ha lite fantasi om ni ska se :-p

CTG var bra den också, fast barnmorskan som satte aparaterna var ju lite slarvig, så jag fick ligga extra länge, då hjärtslagen inte registrerades konstant. Den tappade kontakten rätt ofta.

Fick nya tider till på fredag. Ska till provtagningescentralen klockan 13, blodflödeskoll klockan 14 och efter det blir det CTG på mottagningen igen. Vi bara roar oss, jag och bebis.

Magbilder bjussar jag på också

v.35+3

v.36+1 (idag)

Lång paus

Publicerad 2012-04-17 11:04:18 i Allmänt,

Ja, nu har jag ju verkligen slarvat med bloggandet. Egentligen har jag ju faktiskt haft saker att skriva om t.o.m. men inte riktigt orkat bry mig, hehe.

Jag går numera på graviditetspenning, så jag är hemma hela dagarna. Min plan var ju att passa på att hälsa på vänner och beaknta innan bebisen kommer, men den idén fick jag skrota rätt snabbt. Min tid går åt till att förbereda för bebis ankomst och att sova. Jag är enormt trött och får snabbt ont i kroppen. En långpromenad med Hasse och jag måste sova några timmar för att orka ta mig igenom resten av dagen. Men så är det!

I övrigt så granskas vi ordentligt nu, då Bebis är lite liten. Hon beräknas väga runt 2 kg i dagsläget och dom brukar ligga på närmare 3 kg i det här skedet av graviditeten. Hon mår dock kanon där inne i magen, så jag får väl en liten knodd helt enkelt! Då räcker kläderna längre ;-)

Idag gick jag in i v. 36+0 av 40 veckor. Vi är alltså inne på slutspurten. Däremot lutar det åt att det blir kejsarsnitt, då damen inte behagar vända huvudet neråt. Rumpan har hon borrat ner i mitt bäcken så det ilar till rätt ordentligt ibland. Jag har iof bett om ett vändningsförsök, för jag vill gärna slippa ett snitt...

Idag ska vi på koll igen, och på dagens schema står koll av blodflödet i navelsträngen med ultraljud samt att dom tar ett CTG på magen (kollar så att hjärtat jobbar på normalt). Detta gör dom varje vecka på mig nu. Känns bra att dom har koll på oss. Känner mig inte orolig dock, för Fia knölar runt i magen precis som vanligt och blir sur på mig när jag försöker sova på vänster sida. Hon har huvudet där ;-)

Hasse njuter av vårvädret och har insett att våra promenader numera går i slowmotion. Däremot får han ju springa av sig hemma på gräsmattan varje dag, så han får sträcka ut benen ordentligt.
Världens finaste:


Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela