Hildaskrypin

En i mängden

Lite svalka

Publicerad 2010-08-25 12:39:00 i Allmänt,

Idag gör inte regnet mig någonting. Istället för att stå ute och såga ved, för tredje dagen i rad, så kan jag stanna inomhus och städa. Skönt! Det behövs verkligen, så jag är nöjd.

Nu börjar min "mardrömsvecka" ta slut. Bara ikväll och imorgon kväll kvar så får jag vara ledig mina tre dagar! Lagom till födelsedagen :-D Det blir däremot inte så mycket till att ta det lugnt.

En annan killes födelsedagsfest på fredag. Sen blir det middag och utegång med vänner på min stora dag på lördag. Söndagen är inget planerat, men jag har ett sug efter att hälsa på Hasses gammelmatte med hundar. Eller så blir det mysdag med farbror husse. Eller både och... Hmmm.

Mobilbilder

Publicerad 2010-08-23 22:31:13 i Allmänt,

Passade på att fotografera lite med mobilen under hundpromenaden. Passar på att slänga in lite bilder från i fredags också...

Hittade en mycket röd flugsvamp!


Hasse fick leta godis både högt och lågt


I fredags var vi på verkstaden och då dök lilla chihuahuan, Myra, upp.


Tripp, trapp, trull. Enzo, Hasse och Myra.


...åter till promenaden :-D
Hasse fick posera lite


...och ungefär så här kul tyckte han att det var.


Puss älskling!

Hundägandet gör mig konstig!

Publicerad 2010-08-23 14:56:33 i Allmänt,

Jag har alltid älskat sommaren. Det gör jag fortfarande. Hösten och vintern har jag skytt som pesten. Usch, fy och blä! Jag tycker det är skönt att sola, gå till stranden, promenera på stan en ljummen sommarkväll. Love it!  

Sen jag fick hem Hasse, och har gått igenom alla fyra årstider, så måste jag säga att sommaren är värst. Från ett personligt perspektiv finns det inget bättre. Ur en hundägares perpektiv är det bajs. Jag måste släpa med mig massor med packning. Vatten och skål tar en del plats. Utöver det ska två sorters godis och klicker med. Det blir varmt. Hasse är slö och oengagerad eftersom han tycker att det är varmt! Vilket i sin tur gör att jag blir oengagerad att träna. Det är inte särskilt kul att träna en omotiverad hund.

Väntar jag till kvällen kommer myggorna som en räkning på posten. Direkt. Man viftar vilt med armarna så fort jycken ska göra sitt. Att bara gå vid cykelvägar är skittråkigt så ja, jag vill absolut spendera tid i skogen. Färstingarna har kalas på min hund. Varje dag måste jag plocka dom där äckliga krypen. Jag kan inte ha Hasse lös, eftersom det är koppeltvång och Hasse utvecklat ett nöje i att jaga djuren som spatserar i skogen.

Det är kort och gott, inte kul på sommaren ;-)

På hösten blir det svalare, Hasse får mer energi och är roligare att träna. Höstregn är fortfarande inte kul, men vid en fin höstdag är det ljuvligt. Kikar på bilderna från i vintras och dom där klarblå, kyliga dagarna i snön med Hasse var underbara. Bara jag rustade mig ordentligt med kängor, jacka, mössa och vantar klarade vi alla snöstormar och köldknäppar. Det var skönt! Jag hade tusentals fickor att stoppa godis i (stoort plus!)

Men, ur ett personligt perspektiv avskydde jag snön och kylan. Att vänta på bussen i 1,5 timme är inte speciellt kul. Att jobba i kylan är inte heller kul. Trafikkaoset vid snöfall är inte heller kul.

Vad vill jag säga egentligen?
Jag tror att hundägandet gjort mig schitzofren :-D

Nöjd matte

Publicerad 2010-08-12 10:57:59 i Allmänt,

Ibland överraskar han ändå min lilla Hasse.

Igår kom några grannar ikapp oss i skogen med sina två hundar. En lite ilsken yorkshireterrier och en halvvuxen labrador. Båda är tjejer. Jag släppte genast Hasse lös, då dessa grannar aldrig har sina hundar kopplade och jag visste att dom skulle komma rusande.

Jag fick ett rätt av två iaf. Lilljycken är grannens dotters hund, och hon gjorde faktiskt det hon kunde för att träna sin hund på att inte springa fram. Det gick bra. Gubben med labradoren däremot skiter i sånt, så den glada lilla skiten (hunden alltså) rusade glatt fram till oss. Hon hoppade jämnfota bredvid mig och jag blev överraskad över hur högt hon kan hppa. Huvudet kom skuttande i axellhöjd på mig flertalet gånger. (Jo lite sött var det).

Ignorerade vovve som sen försökte leka igång Hasse. Samma skuttande, skällande och smånafsande. Hasse? han stod bara helt still. Han gjorde som matte och ignorerade han också. Tösen tog då en liten avstickare och nosade på omgivningarna istället. DÅ kunde Hasse inte riktigt hålla sig (det var ju trots allt en tjej!) och nosade lite i rumpan på henne. Fortfarande väldigt sansat dock.

Gubben kallade på labradoren som rusade fram till honom för att sen sticka lika snabbt igen (jag vet, det är fortfarande en "valp" så jag förväntar mig inte järndicplin. Det har jag inte på Hasse heller).

Eftersom Hasse på senare tid blivit fullständigt hopplös med tikar, hade jag inga större förhoppningar om att locka med honom. Tji fick jag! Jag sa bara ett lugn "ska vi gå?" och han följde med utan tvekan. Svansen vevade för fullt och han höll ögonkontakt en bra stund! Duktig vovve!

Labradoren hann springa ikapp oss igen, men då kastade Hasse bara en blick över "axeln" och fortsatte trava efter mig.

Jag var så nöjd!
Han kan när han vill den där lilla vovvelunsen!

Löjligt överlycklig!

Publicerad 2010-08-11 14:35:36 i Allmänt,

Äntligen kom den! Igåår, så kom den äntligen!

Ma phone is here! Jag har alltså lekt med den, i princip konstant, sen igår eftermiddag...

Älskar den... Nackdelarna hittils är dock att den kan vara lite seg ibland när man trycker på någon av menyerna och det där med att man ska kunna se skärmen även i solljus stämmer ju inte för fem öre. Utöver det är den fantastisk. Och min! Bara min!

Idag har jag fortsatt släpa med veden...


...och hittat en rolig funktion i kameran på mobilen. Gör bilden tecknad!

Nu blir det mat och sen jobba, jobba!

Men aargh!

Publicerad 2010-08-09 13:46:00 i Allmänt,

Idag låg det äntligen en massa kuvert i brevlådan. Tanken kretsade naturligtvis kring en sak: Mobil, mobil, mobil, mobil!

Ett brev från pensionsblaha *kasta åt sidan*
Ett brev från Patricia som gratulerar mig i förskott på min födelsedag och skickar med ett presentkort för gratis tvårättersmiddag för två *snällt, men inte vad jag bryr mig om just nu*
Så var det bara ett kuvert kvar. Sprättade upp det snabbt som attan! Bara för att upptäcka att Tele2 begärt en kreditupplysning på mig och välkomnade mig som kund. "Abonnemanget är beviljat".

Så var faaan är telefonen dååå???????

*Rusar runt skrikande och sliter mitt hår*

Besatt kan man nog nästan kalla mig

Publicerad 2010-08-05 15:40:32 i Allmänt,

Jag tjatar lite till.

Den där jäkla mobilen har satt sig i huvudet på mig. Jag springer till brevlådan en gång i timmen och kollar om inte det ligger ett fint litet brev där åt mig, så jag kan hämta ut min nya leksak. Man kan tycka att man har koll på när posten kommer på dagarna, men nu har det faktiskt varit väldigt olika tider. Antar att det blir så med vikarier som ersätter dom som är på semester, eller om det kanske råkar vara så att det är dåligt med folk och dom stackars brevbärarna får ta på sig lite fler adresser att ta sig till.

Ni ser vad min längtan efter mobilen leder till. Filosoferande om brevbärarnas sommarproblem.

Otålig är jag likt förbaskat.

Komsikomsi lilla telefonen. Mamma behööver dig!

Ny mobil

Publicerad 2010-08-04 13:36:06 i Allmänt,

Åh, jag är otålig som ett barn inför julafton!
Äntligen har jag beställt en tidsenlig telefon, istället för dessa använda gamla skrotmobiler som ändå inte håller så länge. Jag svalde min snålhet denna gången och köpte en Samsung Galaxy S! Nackdelen med att beställa via nätet då... Att vänta! Aah, inom sju dagar står dett den ska levereras, så när som helst denna eller början på nästa vecka kommer den. Jag vill ha den nu. Helst igår *tjurar lite*

Pärlan:


Bilden är från www.tele2.se

Hundträff

Publicerad 2010-08-01 17:29:02 i Allmänt,

Idag har jag och Hasse varit på lekträff med min arbetskamrat och hennes hund, Hero.
Hasse blev, till min stora överraskning, jätteglad när han fick syn på Hero. Det viftades med svansen på en gång! Inga misstankar här alls. Vi släppte hundarna lösa på en stor äng och det blev lek och spring direkt. Han betedde sig som en liten valp. Min lilla Hasse-Nasse!

Några gånger skulle det uppfostras. Hasse tycker exempelvis inte att det är väluppfostrat att skälla en i örat när man vilar på gräsmattan, eller att det nafsas i rumpan för att försöka få igång lek. Ajjabajja! Hero är en mycket stor, stor valp :-D

Dom gick ut hårt








Sen kom det berömda "nu-vill-jag-inte-leka-mer-så-jag-sätter-mig-på-rumpan-istället" från Hasse.


Det pustas ut lite


Hasse lade sig till rätta i det svala gräset en stund


...vilket Hero tyckte var dödstråkigt och lade sig bredvid Hasse och skällde uppmuntrande på honom.



"Ok, ok jag ska vara tyst..."


En stund kunde dom sen slappa ihop :-D


Knasbollarna


Dubbelgos!


Finfina Hero!


Hasse tigger godis av Heros matte


På slutet av utflykten hittade Hasse skugga i närmsta buske...


...medan Hero tyckte vi var tråkiga och kampade med kopplet som var fäst i bänken.



Kul dag!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela