Hildaskrypin

En i mängden

Hackspetten är tillbaka!

Publicerad 2011-02-28 13:00:14 i Allmänt,

Ja det vet man förstås inte om det är samma. Jag inbillar mig dock det ;-) Varje år är det en hackspett som knackar runt i träden vid vårt hus. Det blir tyst på vintern, men sen dyker den upp igen. Idag hörde jag den igen! Välkommen tillbaka lilla vän!

Dagen Hasse

Förvandlingen

Publicerad 2011-02-27 14:47:58 i Allmänt,

Hasse började se vääldigt lurvig ut. Jag gillar inte när han är lurvig. Det blir svårt att hålla honom någorlunda ren och han drar in en massa skit från skogen. Så, det var hundfriseringsdags! Jag är ju lite tokig av mig så jag tycker det är kul att testa olika frisyrer på jycken. Denna gång blev det en frisyr som inte riktigt är så manlig kanske...

Först duschade vi. Det är mycket lättare att klippa jämnt om pälsen är fluffig och fin :-)
Här är mitt blöta lurvmonster.


Sen var det dags för handdukstorkning. Detta fixar Hasse själv!

Sen var det dags för hårtorken! Mysigt enligt Hasse, för då får man helkroppsmassage samtidigt ;-)

Så här fluffig var han sen :-O

Jag klippte och klippte, tog en omgång med trimmern för att jämna till och sen klippte jag lite till.

Hunden ligger till vänster ;-)



Och vad ser han ut som nu? Ja inte som en Lagotto i alla fall! Fluffiga öron och svans med kortklippt päls på kroppen gör att han ser ut som? En blandning mellan en pudel och en Saluki tycker jag, haha! Ska klippa på öronen pch svansen sen också. Den här frillan ser lite vääl fjantig ut för Hasse-Nasse.


Saluki:

Bilden är från http://www.petplanet.co.uk/petplanet/images/breeds/saluki.jpg

Långpromenad i skogen...

Publicerad 2011-02-17 15:28:27 i Allmänt,

...och Hasse verkar ha odlat en svans mitt på huvudet <3

Bra dag. Vi har passerat både skidåkare, "promenadister" och mött hund. Hundmötet gick sådärr. Inga skall eller försök till utfall, men lite väl spänt. Vi tar två steg fram och ett bak :-)

Älskade hundskrälle <3

Publicerad 2011-02-16 13:11:52 i Allmänt,

Idag kom ett mycket bra framsteg. Vi mötte en liten Sheltie och Hasse upptäckte den först. Han spände sig som en fjäder och fokuserade totalt på den lilla hunden. Jag behövde bara svepa med handen under hakan på honom så tittade han på mig och satte sig. Jag belönade varje gång han tog ögonkontakt med mig. Jag hade kopplet under hakan på honom så jag kunde stå upprätt och bara lätt lyfta hakan om han försökte titta för mycket på den andra hunden. Det gick jättebra!

Detta var alltså första gången jag inte håller i honom vid ett direkt hundmöte. Jag kunde avslappnat stå framför honom och göra små korrigeringar och belöna rätt beteende. När hunden passerat släppte han tanken på den direkt och fokuserade på mig och väntade på godisregnet som följer ett hundmöte :-)

Min fina vovsing

Lycklig!

Publicerad 2011-02-12 16:56:26 i Allmänt,

Jag älskar verkligen att se Hasses framsteg. Det är underbart! Det känns så bra att se att arbetet man lägger ner faktiskt lönar sig.

Tre hundar har vi sett denna vecka. Inga direkta hundmöten, men det väntar jag med än så länge, så det är bara bra. Första gången var det lilla Mimmi som grannbarnen var ute med. Hasse låste sig lite, men jag satte ner honom och stog på huk framför honom. Han bröt fokus och tittade på mig och jag kunde belöna rätt beteende. Jag tillåter honom inte hälsa på någon just nu, inte ens hundar han känner, just för att han ska lära sig att fokusera på mig.

Den andra hunden upptäckte jag igår, på vår skogspromenad. En man med labrador kom bakom oss. Hasse såg dom också, men brydde sig inte nämnvärt. Jag sa bara glatt "nu går vi!" så fortsatte han gå och jag slängde iväg godisar han fick jaga.

Nyss kom det en liten ettrig sak bakom oss, som skällde och hade sig. Hasse blev nyfiken, men bröt så fort jag påkallade hans uppmärksamhet. Jag fick visserligen stöta till honom med benet för att bryta, men det fungerade och sen var han fullt upptagen med att ha fokus på mig och godiset.

Vi såg en katt också. Då blev det lite svårare att bryta hans stirrande. Han vill ju så gärna jaga katter, men en knuff med benet och han kom till sans igen. Eftersom jag slänger iväg godiset får han ju ändå utlopp för sitt behov att jaga något, så det funkade klockrent!

Det känns fantastiskt! Det är inte hopplöst! Jag har kommit på metoden för oss!

Jag gav upp det här med köttbullar och korv. Det gör bara att han vägrar äta sin mat av och till. Det har även gjort att all kontaktövning vid hundmöten skitit sig så fort köttbullarna är slut, eftersom torrfodret inte duger då. Jag skippar att ge honom mat hemma och utfodrar honom genom belöning utomhus. Då blir belöningen värd mycket mer. Han är helt enkelt hungrig ;-) Torrfoder är dessutom lättare att ta med sig i större mängd.

Me so happy!

Woffebilder

Publicerad 2011-02-11 16:47:18 i Allmänt,

Ja äntligen lite sådana också...

Eftersom snön nu bestämde sig för att vräka ner i mängder, så passade jag på att utnyttja detta. Mycket snö i skogen leder till trött hund (och matte). Vi tog väl en sväng på 6-7 km och det var inte många ställen där folk gått före oss... Plums, plums, plums, med andra ord. Jobbigt! Jag var helt slut sen. Hasse kom till den briljanta slutsatsen att om man låter matte gå före så lunkar man i lugn takt bakom, så slipper man plumsa så mycket. Tack och lov kom han på detta dom sista två kilometrarna så han fick ur sig lite energi.

Sötnosen i fin orange sele och orange långlina!

Tjohoo!

 

Hasse för några dagar sedan i fina solskenet:

Wihaa!

Publicerad 2011-02-03 12:41:52 i Allmänt,

Fick flertalet bilder från kryssningen, men klippte bara ut mig själv på en bild. Dom andra vill inte bli flashade på nätet ;-) So here it comes!

Promillesnygg ;-)

Folk

Publicerad 2011-02-01 13:14:00 i Allmänt,

Jag blir lika förundrad varje gång jag varit på kryssning. Mottot "det som händer på båten, stannar på båten", verkar göra att folk beter sig som idioter. Saker som man upplever där händer inte på en vanlig krog, på fastlandet. Jag har då aldrig varit med om dessa saker.

För det första:
Det här med att ta kontakt och flirta blir en föreställning av dåliga raggrepliker, ölrapar och hårdhänta, tafatta försök att fånga någons intresse. Notera att detta är min syn på saken. Eftersom karlarna fortsätter med sina underliga metoder, måste ju någon tydligen nappa på deras raggande. Eller vad man nu ska kalla det.

1. Att vira armen runt en tjej, andas henne i ansiktet med lukten av varm, avslagen öl blandat med taskig munhygien och rödsprängda, berusade ögon, funkar sällan. Att dessutom öppna konversationen med "Öh! Du e snygg. Ska vi knulla?" har i min värld aldrig funkat. Det är snarare väldigt avtändande och man får god lust att smocka till snubben.

Råd: Mindre alkohol, borsta tänderna och slipa på raggningreplikerna. Eller skippa dom helt.

2. Att använda hyttdörrar som toalett när nr 2 är på g, är ytterst avtändande. Såvida snubben inte har osannorlik tur och skiter på dörren till någon som är inne på kiss,-och bajssex. För min del räcker det att jag plockar hundskit på promenaderna med hunden och byter bajsblöjor på jobbet. Festandet och sexet får gärna hållas bajsfritt.

Råd: Använd närmaste toalett. Dom finns där av en anledning.

3. Ser du en tjej du är intresserad av avråder jag dig starkt från att knuffa in din kompis i henne vid baren. Det gör hemskt ont i revbenen och brutna revben är sällan något man strävar efter under en kryssning. Resultatet blir snarare en ilsken tjej som undrar vad i helvete ni gåller på med. Frågan "det kanske inte var ett bra sätt att ta kontakt på...?" bemöts (i.a.f. av mig) bara av "ser jag glad ut tycker du?"

Råd: Testa att börja med ett "hej!"

4. Inse när det är dags att ge upp. Om tjejen tackat för intresset men bett dig avlägsna dig innebär att det inte finns något intresse. Servetter med telefonnummer och hjärtan som lämnas tillbaka har samma innebörd. Att då hänga vid ölkranen och dricka öl direkt ur den, istället för att hälla upp i ett glas gör inte situationen bättre. Att trakassera vännerna med bönande om att man ska lägga fram hans intresse på ett bra sätt för den aktuella tjejen brukar inte förbättra läget.

Råd:
Gå. 

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela