Hildaskrypin

En i mängden

Länge sen sist

Publicerad 2011-03-14 12:46:10 i Allmänt,

Eller nåt.

Jag har hunnit pröva på mammografi och ultraljud förra veckan. Hittade en knöl i bröstet för två veckor sedan och såg till att få det kollat. Blev aldrig orolig, då jag hade mina misstankar om att det var en svullen körtel i samband med mensen. Eftersom jag aldrig fått någon knöl tidigare ville jag ändå kolla upp det.

Fick tid på vårdcentralen samma dag jag ringde och exakt en vecka senare fick jag tid för mammografi och ultraljud. Måste ändå såga att det för en gångs skull gick fort med läkartider och remisser.

Fick krama en iskall maskin som klämde ihop tuttarna. Det gjorde inte ont, men det var obehagligt att stå utan kläder på överkroppen, i ett kallt rum och hålla om en iskall maskin. Tjejen som gjorde mammografin fick dessutom kämpa lite för att lyckas klämma in min småttingar till bröst i apparaten ;-) Det gick till slut.

Sen fick jag vänta en stund innan det var dags att gå till en läkare som studerat bilderna och dessutom skulle göra ultraljud. En sköterska sa att jag skulle klä av mig på överkroppen och vänta. "Ska jag klä av mig nu?" undrade jag, då det känns lite konstigt att sitta halvnaken, ensam, i väntan på en läkare. "Ja. På överkroppen." Hmm, jo att jag ska klä av mig på överkroppen har jag fattat. Man brukar göra det när brösten ska undersökas. Vore lite underligt om jag tog av mig byxorna och stog framåtböjd i väntan på läkaren. 

Där satt jag och väntade med tuttarna i vädret i kanske fem minuter. Läkaren svischade in och kladdade runt med ultraljudsapparaten och konstaterade det jag misstänkte från början. En svullen körtel.

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela