Hildaskrypin

En i mängden

Vintervovve

Publicerad 2010-02-25 13:47:59 i Allmänt,

Hej!
Här har ni världens coolaste karl igen!



När matte ropar "Hit!" så kommer jag som ett skott! Då får man ju läckra köttisar!

Hon envisades, även idag, med att träna "fysträning" som hon så fint kallar det... Mycket onödigt tycker jag.



Jobbigt!


Eftersom jag är så jäkla snygg poserade jag vid ett träd.


Jag hittade massor med pinnar också!

Dom får inte matte ta beslag på, så jag gräver ner dom i snön.

Hon påstår att jag är slarvig och inte gräver ner dom ordentligt. Bah, det fattar väl vem som helst att hon grävt fram den igen...

Nu måste jag rusa vidare!

Hejsvejs!



Ok då. en idolbild till får ni:

/Hasse

 

Winterwonderland!

Publicerad 2010-02-24 14:02:20 i Allmänt,

Jag gillar visserligen inte snö i vardagen, men soliga dagar som dessa är det rätt mysigt med snö på hundpromenaderna! Synd att kameran inte slank ner i fickan idag. Kunde blivit riktigt fina vinterbilder och mycket fina bilder på vinterhunden. Man kan även utnyttja snön till att fuska hunden trött, trots en rätt "kort" promenad. (Nja, kort och kort, några km lägger vi trots allt bakom oss).

Såg grannen med sin hund ute på fältet mitt i skogen idag. När dom passerat fick jag en idé. På vår promenad igår passerade vi på slutet ett fält, och jag misstänkte att det är samma fält som man passerar i början av promenaden, fast på andra sidan. Jag släppte Hasse lös och vi gick tvärs över fältet. Vovve fick verkligen kämpa för att ta sig fram (ja, jag också, men jag slapp åtminstonde ha snö upp till öronen... Här kommer alltså fuskandet med snön) och när vi kom till den upptrampade stigen mitt på fältet så följde jag efter Hasse. Misstänkte nämligen att han skulle följa doften som grannhunden lämnat efter sig. Mycket riktigt så kom vi fram till samma del, som vi passerade igår och kunde sedan följa "gula spåret" hem. Jätteskönt och nu kan vi en till väg! Skoj!

Lydnaden gick helt ok. Hasse lyssnade för det mesta, förutom vid ett tillfälle då jag låtit honom springa så långt före att jag inte kunde rycka tag i linan. Då var inte visselpipan särskilt intressant då han nosade efter tango (grannhunden). Ja han lyssnade tillslut, men det krävdes en arg röst och lite stampande i marken för att han skulle fälla ut öronen igen. Sötnosen. Lite trots måste man ju köra.

Nu ska jag smaska i mig välbehövlig lunch för att sedan ge mig ut på detta osäkra äventyr som kallas bussfärden till jobbet. Ska bli intressant och se om bussen går idag eller inte. I måndags fick jag vänta 40 minuter.

Vinterpromenad igen

Publicerad 2010-02-23 16:42:23 i Allmänt,

Matte säger att snön är skitjobbig att gå i. Hon får väl dumpa dom där fula skorna hon har och låta tånaglarna växa ut lite så hon har någe fäste!

Idag var vi faktiskt ute på en tur på över 6 km sa matte! Jag fick i princip vara lös hela promenaden! Ja den där dumma linan har jag ju, fast matte håller inte i den. Hon sa att hon var nöjd med mig idag, hon behövde inte hålla i linan alls under promenaden. Klart man håller sig i närheten! Hon hade ju fickorna fulla med köttbullar...

Bilder!

Springer för fulla muggar

Sen måste man tyvärr vänta in matte, hon är så jäkla långsam! Tånaglar matte, tånaglar.

 

Här letar jag köttbullar som matte slarvigt nog tappat i snön.

Hon har klippt bort min tuppkam också... Jag tyckte ju jag såg tuff ut i min frisyr.



Väntar på matte igen...

Vi följde det gula spåret



Under tiden som matte fotograferade skylten, så passade jag på att pilla bort is mellan tramdynorna. Det är dumt med is.

Det gick inte så bra, så jag fick be om lite assistans av matte.



Sen sprang jag ner mot solnedgången! Eller nåt...

/Hasse

Pungspark i bakhuvudet

Publicerad 2010-02-21 00:40:43 i Allmänt,

Stockholm är, för det mesta, en bra stad för oss vinterhatare. Det kommer ner hyfsat med snö några gånger per vinter, som däremellan smälter bort. Rätt grått och trist men vi slipper, till stor del, snön. Inte denna vinter.

Folk gnäller över hur trist det är. Snön ger tillvaron och omgivningen ljus. Det är så fint.

Ja fan va fint det är med dom där bruna jävla snövallarna utmed vägarna. Fan va mysigt det är med stelfrusna fingrar, trots tre par vantar. Med stelfrusna tår, trots tre par strumpor och ett par rejäla vinterkängor. Fan va mysigt det är när trafiken kör ihop sig. Fan va mysigt det är att köra fast med bilen när man ska hem, för att plogbilen fixat en snövall storlek XXL framför infarten. Fan va mysigt det är att skotta 11 på kvällen, en lördag efter jobbet, för att få loss bilen.

Ja satan va mysigt det är med vinter! Mer! Ryggskott och ömma handleder flera timmars skottande. Gubbar som dör av hjärtinfarkt för att dom försökt skotta fram bilen. Ja jävlar vad underbart det är.

Jag ska fan ge er jävlar en pungspark i bakhuvudet i sommar, så fort ni gnäller över att det är för varmt. Dra åt helvete era satans vinterälskande jävlar. Ni är fan inte kloka någonstans.

Världens bästa hund!

Publicerad 2010-02-10 14:10:50 i Allmänt,

Jag är så otroligt stolt över min lillgruff!

Jag har, i en månad ungefär, gått med långlina i skogen med Hasse. Då har jag passat på att träna på "stanna", "vänta", inkallning och "ta det lugnt". "Stanna" innebär att han ska stå kvar där han är oavsett åt vilket håll jag går. "Vänta" betyder att han ska stanna kvar och vänta in mig. Han får inte fortsätta gå förrän jag säger "nu går vi", så passerar jag honom ska han stå kvar. Egentligen är det väl inte så stor skillnad ¨på "vänta och "stanna", nu när jag tänker efter. Jaja, bara han gör som det är tänkt, haha! "Ta det lugnt" betyder att han ska sakta ner tempot. Han får jättegärna fortsätta gå, men inte så fort. Det har jag lärt mest för att han inte ska hinna springa iväg med linan, eftersom jag då inte har någon kontroll över honom om vi möter en hund. Jag vill hela tiden ha linan i närheten, så jag kan trampa på den ifall jag behöver få stopp på honom fort. Främst vid hundmöten.

Han skötte alla kommandona finfint! Det bådar gott för framtiden, då kan han få mer frihet på promenaderna. Jätteskönt för honom och för mig.

Vi träffade även Figge, lagotton som bor på samma gata som vi. De har inte hälsat på varandra än så nu fick dom tillfälle. Naturligtvis skulle Hasse mopsa sig lite och jag fick säga ifrån, men sen skötte han sig fint och viftade på svansen så glatt så och hälsade snällt. Dom blir nog riktiga kompisar så småningom, bara dom får lite tid att lära känna varandra ordentligt.

När Hasse fick syn på en tant, så visste han inte riktigt om han skulle slappna av eller inte. Hade hon en hund med sig kanske? (Nej, det hade hon inte, däremot bar hon på en handväska= en ev. hund i Hasses värld). Tog tillfället i akt och tränade på "fot", vilket gick helt ok. Ibland skulle han gå lite före, men det räckte med en liten påminnelse så gick han fint igen. När vi närmade oss damen i fråga och jag såg på Hasse att han var riktigt sugen att gå fram och hälsa så sa jag åt honom att stanna. Vilket han gjorde! Toppen! Sen ville han ju fram när vi började prata med varandra så då fick jag haffa honom innan han kom fram. När han väl stod still igen så fick han ett "varsågod" och var såå lycklig över att få hälsa!

Nu ska vi bara träna bort hans grabbfasoner vid hundmöten, så ska nog lillvoffen få gå lös rätt mycket i framtiden!
Jag är kär!

Vintermörkret på väg mot sitt slut

Publicerad 2010-02-09 11:29:43 i Allmänt,

Det känns inte riktig så, nej. Det är fortfarande kallt och mörkt, snön ligger brun överallt. Dom flesta, inklusive mig själv, är trötta och orkar inte med så mycket. Det här är nog ändå den kämpigaste tiden på något sätt. November är den absolut tråkigaste månaden, men man vet att det är långt kvar till våren, så på något sätt ignorerar man mörkret och den annalkande vintern. Man bara är.

Nu kan man ana att våren ändå är på intågande. Det är ljust längre och solen värmer faktiskt lite när den står högt på himlen. Dom där klarblå dagarna med solsken är underbara och påminner om att den mörkaste tiden är över. Det är det som gör det så olidligt. Våren är snart här! Jag blir rastlös och otålig. Ge mig våren nu!

Från att ha känt att tiden rusar fram, så är det nu som att den rusat rätt in i en bergvägg. Tvärstopp. Det går seegt. Jag hoppas, längtar och plågas.

Men trots att tiden segar fram och jag är trött och sliten. Trots att energin inte räcker till något och man är på gränsen till big time depression. Trots värken i lederna och stelfrusna fötter. Trots all skit, så känner jag en liten, liten strimma ljus sprida sig i kroppen. En liten påminnelse om att det inte är långt kvar nu.

Värmen kommer!

Bajshund

Publicerad 2010-02-08 13:55:28 i Allmänt,

Ja, tydligen är hästskit mycket fina grejer. Det kan användas till mycket. Deodorant är ett användningsområde som är bra, tycker Hasse. Då luktar man som en hel karl!

Matte tycker det är bra med minusgrader just nu. Bajset fryser till is och kladdar inte ner hela hunden. Matte är också glad över att hon tränat Hasse på att avbryta sitt snöbadande på kommando. En grej som hon funderat fram och tillbaka över om hon ska lära eller inte, men gått på magkänslan och gjort det ändå. Suveränt att kunna avbryta bajsrullningar visade det sig idag.

Hunden är ren nu.

Filmkväll

Publicerad 2010-02-05 21:35:57 i Allmänt,

Dagen blev rätt mysig ändå.

Efter lunchen med killarna gick jag hem igen. Bussen kom aldrig så det var bara till att använda fötterna. Pga förkylningen hann jag bli väldigt trött ändå. Lade mig i soffan med en bra bok och en lurvig hund. Jättemysigt!

Sen blev det en kortare promenad i skogen med Hasse. Trots bristen på ork, var det rätt skönt. Vi träffade på en Lagottokille vid namn Otto, som rymde från matte när han fått syn på oss. Jag släppte Hasse lös så fick han springa runt och mopsa sig med den andra killen. Det gick riktigt bra faktiskt och det var kul att se honom springa runt med en nyvunnen kompis. Jag och Ottos matte småpratade en stund innan det var dags att gå vidare.

När M kom hem åkte vi iväg en sväng och hämtade mitt pass och lämnade hyrfilmerna från förra veckan. Vi passade på att hyra en ny film när vi ändå var där. Sen blev det städning och matlagning. Oxfilé med ris, bearnaisesås och vita bönor i tomatsås! Riktigt, snuskigt gott var det.

Som grädde på moset låg jag, M och Hasse i soffan och slötittade på "Sommaren med Göran" och knaprade godis. Jättemysigt! Det måste vara det bästa som finns. Att få ligga och mysa i soffan med mina två älsklingskillar.

Ja vad tyckte vi om filmen?
Den är sjuk. Rolig lite här och där, men mest sjuk. Ni överlever absolut om ni skippar denna film.

Trevlig kväll!

Äntligen kan man ana våren!

Publicerad 2010-02-05 12:53:28 i Allmänt,

Jo, jag är medveten om att det fortfarande är massor med snö ute och att det är rätt kallt ändå.

Det som för mig ger vårkänslor, är att solen faktiskt värmer nu! Jag gick ner till en resturang i närheten och åt lunch med grabbarna grus, och när jag gick hem igen stod solen lågt på himlen. Jag kunde känna hur kroppen blev varm rätt fort och den känslan är underbar! Ljuva sol! Välkommen tillbaka!

Finaste hunden

Publicerad 2010-02-04 14:31:11 i Allmänt,

Jag är så klart inte ett dugg partisk. Min fina Bregott, Fagott, eller rätt och slätt Lagotto Romagnolo: Hasse!
Ja, så har jag ju klippt ner honom rätt kraftigt i ansiktet, så han liknar nog mer en pudel just nu :-O

Snoret minskar

Publicerad 2010-02-04 13:36:22 i Allmänt,

Jag ber om ursäkt för mitt uppdaterande om mitt snor och diverse andra mindre trevliga förkylningssymptom, men jag har inget bättre för mig just nu.

Jag har nu intagit
C-vitamin i brustablett (blääk)


Stoppat i mig järntabletter


Snytit mig otaliga gånger i dessa


...och sitter och småtuggar på mumsmums! (Halstabletter alltså, inte dom däringa chokladgerjerna med grädde i).


Jag mår mycket bättre nu. Om det beror på tjaffset ovan, eller om det är en psykologisk effekt ala sockerpills-mirakel, vete fan. Skit samma, jag mår ju bättre.

Matte blev sur.

Publicerad 2010-02-02 14:38:07 i Allmänt,

Idag tog matte iväg mig på en riktig långtur! Solen sken och det var jätteskönt! Fast lite varmt ibland... Tungan blev lång! Eftersom vi gick en ny väg så måste ju jag gå före och se till att kusten är klar, och jag måste nosa på allt så vi inte missar några viktiga pee-mail. Det tyckte matte inte om! Vad är det för kuf jag hamnat hos? Hon säger att jag är jobbig när jag drar i kopplet och att jag är svår att lugna ner när jag väl börjar nosa, men vaddå? Jag gör ju henne bara en björntjänst!

O en annan sak. När vi mötte en jättestor svart best, så sätter hon sig på huk och håller om mig! Va?! Den där besten skulle ju få sig en omgång, men då ska hon kramas! Bra timing matte. Jättebra... Jag tror det är något fel på henne. Hon är nog lite efter.

När vi kom fram till ett jättestort centrum så pustade matte ut och snackade om något pass hon skulle hämta ut. Vad är ett pass förresten? Är det mat? Vet ni vad dom gjort dom dära som har centrumet? Dom har satt upp en skylt om att hundar inte får vara där inne! Va i hela helv....?

Matte blev jättesur. Vi gick hemåt igen, men nu gick jag jättefint i kopplet, för nu hade jag ju redan nosat igenom allt. Då fick jag massor med godis. Det får jag alltid på vägen hem. Hon säger att jag går så fint då. Jag får ta och skynda mig ännu mer i början på promenaderna så vi kan vända hemåt fortare och jag får ännu mer godis *idé*

Här har ni några idolbilder på mig från idag:

 

/Hasse

Slit o släp

Publicerad 2010-02-02 12:06:27 i Allmänt,

Ja vad har jag fått gjort hittils?

Jag har varit ute och hämtat ved:

...som jag slängde ner i säckar och bar in:

 

...för då kan man fortsätta elda och ha värme i huset:



Jag har tagit mig an berget med smågrenar som ska klippas till småved (nej, jag har absolut inte hunnit ta hela högen):


...och även dessa ska ner i säckar:


På vägen in, såg jag en väldans söt lite fågel!


Nu ska jag bara trycka i mig lite mellanmål, så ska jag och Hasse gå iväg o hämta mitt pass!
Tjofräs!

Frukostmonser!

Publicerad 2010-02-01 14:35:35 i Allmänt,

Kan man bli det på gamla dar?
Förut åt jag ingen frukost alls, för då mådde jag illa. På senare år har jag börjat klämma i mig några mackor, men det har gått segt. Senaste månaderna har jag börjat proppa i mig fler och fler mackor (ja det kan ju självklart ha att göra med att jag rör på mig betydligt mer sen Hasse kom...)

Men i morse tog jag nog rekordet!
En tallrik med makaronipudding klämde jag i mig! Plus tre rostade mackor med apelsinmarmelad och två glas vatten. Någon kvart senare klämde jag i mig två bullar också. Wtf?! Jaja, det var en mycket mättande frukost, det kan jag lugnt meddela.

Jag är dock lite sur efter mathandlandet i lördags. Jag köpte ju mer apelsinmarmelad, så jag klarar mig. Har blivit grymt beroende. När vi kom hem upptäckte jag att det står apelsin och aprikos! Eeeewwwww!

Uscha...

Hasse och jag har varit ute och travat i skogen. Det har skottats snö (igen) och burits in ved (igen). Kläder har blivit tvättade, lunchen intagen och nu ska dom där förbaskade trasorna hängas upp också. Sen jobba kväll.

Så hej på er!

Hundpromenad i kallhäll

Publicerad 2010-02-01 14:26:56 i Allmänt,

Igår hälsade jag och Hasse på tjejerna i Kallhäll. Ja, det var jättekul att träffa gammelmatte också! Det vart fika och jag passade på att fotografera dom små kattungarna som finns där just nu. Bedårande söta är dom!

Slänger in lite bilder från skogspromenaden. Tokarna hade skoj!


Det här är Rosa, visst är hon söt?


Rumpsniffning var däremot inte så uppskattat...





Men leka ville hon!


Ronja (tror jag)

Ella



Stiligaste killen i stan! ;-)



Inomhus undrade Birka vad fasen vi stängde ut henne för...?? Och inte fan fattade vi hennes pikar heller.



Riktigt skön dag!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela