Hildaskrypin

En i mängden

Jag kom på det!

Publicerad 2012-10-30 15:35:27 i Allmänt,

Varför ska jag städa när det är självaste Molly som kommer förbi imorgon? Hon kryper ju! Bara att tejpa fast en trasa på magen, så löser hon problemet. Toppen juh!

(Bilden hittade jag på http://metrobloggen.se/missjuni/vill_ha3/)

Äventyr,regn och trögstartat

Publicerad 2012-10-30 13:41:36 i Allmänt,

Igår var vi, som sagt, en sväng till Nacka. 
Jag hänger nämligen på ett forum, och har gjort så i massor med år. Man har följt samma människor i livet och nu är vi många som skaffat barn. Vad är då mer passande än en sthlmsbebisforumträff? 
 
Vi skulle samlas hos en av damerna, som ordnat mat och vi andra kom med fika, bröd och kameror ;-) Det tar en timme att åka enkel resa, men det gick väldigt bra. Det enda jobbiga är väl att min spejsiga, moderna barnvagn är otroligt ostabil i bussar, så det var bara att stå lutad mot den så den inte välter i kurvorna. Hur ansträngande det är, beror helt på hur galen busschauffören är. 
 
På hemresan var det en tant på tunnelbanan som tyckte att Sophias vagn var suverän att använda som stöd... Bad henne att låta bli det, då det resulterade i att jag fick hålla emot för att hon inte skulle välta den... "Jaa, men jag måste hålla i mig så jag inte ramlar!!" Fick god lust att tackla tanten själv, men man ska ju vara en god medmänniska och jag hade ingen lust att få en hel tunnelbanevagn med arga medresenärer efter mig, så jag lät bli. 
 
När vi kom hem öste regnet ner. Det var bara att kasta regnskyddet över Fia och vagnen och knalla hemåt från bussen. Fantiserade om en varm kopp choklad och mys i soffan. Fantisera går alltid bra, men har man en hund, och har varit borta flera timmar, så stannar det just där. I fantasin ;-)
 
Imorgon kommer J med sin lilla Molly. Mer bebisträff! Då hade jag ju planerat att städa här hemma, så barnen inte behöver leka med dammråttorna.Problemet är väl att den berömda latmasken har slagit rot i min ryggmärg, så det har inte blivit så mycket gjort, hehe. 
 
Jaajaa. Får väl sätta fart då *mutter*

Sjukt trött

Publicerad 2012-10-29 17:26:05 i Allmänt,

Bilden beskriver mitt tillstånd rätt bra. Har varit på bebisträff ända i Nacka idag, vilket är rätt långt från oss. När man äntligen kommer hem är det dags att gå ut med vovve. Så det blir inte bättre än så här idag! Tjohej!

Ett litet tips

Publicerad 2012-10-26 12:37:50 i Allmänt,

Nu har jag haft en så där härligt lång paus från bloggandet igen. Hmm.
 
Igår gick jag och en väninna till öppna förskolan med våra småttingar. Det kom en tandsköterska dit (det var otroligt viktigt att påpeka detta för oss, då damen som introducerade henne råkade vara så fräck att kalla henne för "tandhygienist!") Det var intressant och det var kul att se våra barn "prata" med varandra under hela informationsmötet. Jag lyckades även skrämma slag på en av smågrabbarna, när jag försökte vara rolig och gjorde skumma miner. Sen satt han i sin mors famn och blängde misstänksamt på mig resten av mötet. 
 
 
Efteråt kom damen som jobbar på öppna förskolan och pratade med oss en stund och informerade om tider man kan komma dit etc. Av någon anledning kom vi in på ämnet förskola och att man numera får ha sitt äldsta barn på dagis 25 timmar i veckan, när man är mammaledig med barn nr.2. Förut var det äldre barnet tvunget att vara hemma också. Jag blev jätteglad när jag hörde det för jag har alltid tyckt att det är lite galet att inte få någon avlastning alls när man har två. Speciellt i början när man sitter och ammar timme efter timme. 
 
"Jag tycker att man ska ta hand om båda barnen!" Deklarerade damen.
Jag var såpass vänlig att jag informerade henne om att det är för det äldre barnets skull jag tycker man ska få avlastning. Det är inte så kul om mamma hela tiden måste säga "inte nu älskling, mamma har inte tid med dig. Lillskrutten måste matas i några timmar till." *klapp på huvudet*
 
"Hur gjorde man förr tror du?" Kom det då, med tillhörande brett flin över damens ansikte.
"Vi är inte där längre", svarade jag lite ansträngt och log tillbaka. 
"När mina barn var små, då stannade jag minsann hemma med både två!" 
 
Ok, då ska jag säga att är det något jag är trött på, så är det att höra hur jobbigt man hade det förr. Det är som att man inte har rätt att ha det bra idag, för det var ju så jobbigt förr. 
"Jaaag fick minsann krypa en mil till och från skolan! Varje dag! Oavsett väder!" 
 
Hennes resonemang är lite som att min mamma skulle sagt:
"Jag borstade minsann tänderna med salt när jag var liten! Här ska inte användas någon tandkräm inte! Jag klarade mig ändå!"
 
Då kommer vi till dagens tips då!
 
Om ni planerar att fortsätta att gå till ett ställe är det bra att undvika liknande svar:
"Så för att du hade det jobbigt, ska man inte sträva efter utveckling?"
 
Hon såg inte helt nöjd ut, och en av dom andra mammorna hoppade in och agerade fredsmäklare, medan jag och damen blängde på varandra. Nu låtsades både jag och hon att inget hänt sen, så hon log så glatt när vi sa hejdå. Något säger mig dock att det kan bli lite obekvämt att möta henne i framtiden. 
 

Skrikande Bus

Publicerad 2012-10-11 16:26:05 i Allmänt,

Damen har hittat höga C. Det gör ont i öronen. Det är bara att vackert lyssna, tills hon antingen tröttnar, eller tappar rösten. Antar att det tar några veckor.
Sneaky Baby
 
Hasse blev ju halt ett tag, och blev beordrad att ta det lúgnt. Det har han gjort. För varje dag blev han stirrigare, och mer och mer odräglig. Så har vi då successivt ökat på antal km på promenaderna och idag tog vi en sväng på 5,5, km! Jätteskönt! Och efter att även ha fått trava runt på tomten har jag nu en trött och nöjd vovve :-) 
 
Taste of Freedom!
 
Hej tillsvidare!
I see u, so behave!
 
 
 

 

Liten magiker

Publicerad 2012-10-05 12:41:27 i Allmänt,

Eller så är hon bara väldigt vig min kära dootra. Hur lyckas man annars få sin skallrande ormleksak runt vaden? När man sitter fastspänd i babysittern?
 
 
Jag har gjort misstaget att skryta lite väl mycket om Sophias goda sovvanor den sista tiden. Jag har lagt extra krut vid att hon inte behöver äta under natten. Hon sover i princip från 22-06. Ja hon väcker oss naturligtvis så fort hon råkat spotta ut nappen, men i övrigt har hon varit toppen! Jag borde veta bättre.
 
När man tror att man klurat ut bebis rutiner och signaler (och dessutom skryter om det), så vänder dom uppochner på hela tillvaron. 
 
I natt väckte hon oss med sin vackra stämma. Maken klev upp och stoppade in nappen igen, men då blev hon helt hysterisk. Jag vaknade till ordentligt och stirrade förvånat. Vad nu? Får jag inte sova?? (Man glömmer väldigt fort den där tiden i början, när man på sin höjd fick två-tre timmars sömn). Tösen var hungrig! :-O
 
Det var bara att fixa iordning mat och sätta sig och mata monstret. 
 
Tack och lov somnade hon efter det. Så sömn har man ju fått ändå, omän lite upphackad. 
Nästa natt blir mycket intressant :-)

Elak häxmamma!

Publicerad 2012-10-03 14:32:22 i Allmänt,

Jag kände mig så idag. Det var dags för vaccination. Hur snäll känner man sig, när man håller fast sitt barn, medan bvc sköterskan sticker nålen i låret? Mitt lilla flickebarn skriker så hjärtskärande och jag fick hejda mig för att inte gråta själv. Det absolut värsta är ju att man tröstar och klappar, för att lugna ner henne, och när hon då väl är hyfsat lugn igen och tror att allt är över sticks hon igen. Det där sista vrålet var hemskt. Usch! 
 
Jaja, nu dröjer det ju bara till november tills nästa elakhet...
 
 
I måndags var vi hos min väninna och hennes lilla dotter igen. Dom har en hoppgunga! En sådan har jag funderat på att skaffa när Sophia blivit äldre och stabilare i överkroppen. 
Hon fick ändå testa den en kortare stund. Hon är såpass kort i rocken ännu att hon inte nådde golvet med fötterna, haha. Jag gungade åt henne och hon tyckte det var roligt! En sådan ska hon ha alltså. 
 
Det var kul att hänga med tjejerna, men helt ärligt var den bästa stunden när båda småtjejerna somnat och vi kunde ha lite vuxentid med tillhörande skvaller! Föräldraskap i all ära, men ibland vill man sitt i ett soffhörn i lugn och ro, och ha möjligheten att hålla i kaffemuggen med båda händerna ;-) 
 
Nä, nu borde jag vara lite effektiv och diska undan medan miniMe fortfarande sover!
Byeee!!
 

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela