Hildaskrypin

En i mängden

Mot Sthlm!

Publicerad 2010-07-29 13:21:57 i Allmänt,

Två veckor går fort, och nu var det dags att åka hem :-(

Långt att åka


Husbilarnas och husvagnarnas exklusiva rastplats?


Väl hemma i sthlm slängde vi av packningen, rastade Hasse och drog in till stan på en tur med, jajjemen, Bilen!




Åt lite mer onyttig mat



Stannade till vid Slussen och åt glass. Passade på att fotografer omgivningarna och fiskmåsarna :-)

Home sweet home!

Nästa Luleå!

Publicerad 2010-07-29 13:07:14 i Allmänt,

Till älskade vännen Elina!

Vi kom dit på en torsag och Elina var trött efter arbetet och vi efter bilresan. Det blev en lugn grillning på kvällen alltså!

På fredagen däremot tog jag och Elina en sväng på 7 km med Hasse. Lämplig badplats hittade vi också så Hasse fick bada :-D




Elina försöker övertala Hasse att hämta pinnen vi slängde ut                             

Det funkade! Dutti Elina o Hasse! ;-)

Måste gräva lite också                                                                              

...och lufttorka i gräset


Som avslutning på dagen blev det en massa mat. Fläskfilé, potatisgratäng, tomater, diverse onyttiga såser och bröd!







Det hela avslutades med en filt över axlarna och en varm kopp te.


...och skrattrynkorna har trätt in i mitt liv! *Aah!*


På söndagen, innan vi åkte hem mot sthlm igen, gjorde vi väldigt gott onyttighetskaffe :-D

Fortsättning på semesterbilderna

Publicerad 2010-07-29 12:57:20 i Allmänt,

Ok, nu styrde vi kosan mot Finland alltså!

Finland

Uttråkad hasse                                                                                       

Kusinbarnen var även dom på besök hos min moster, tillika deras farmor. Hasse tyckte dom var smått jobbiga när dom sprang runt och skrek, men han brydde sig inte nämnvärt. Han kunde t.o.m. tänka sig att bli kramad av 3-åriga kusinbarnet!


Flum


När vi var fler i bilen fick vi plocka ur Hasses bur för att få plats och han satt i baksätet med mig. Sötisen tyckte det var skönt, men varmt! (Han är ju bortskämd med en egen fläkt ovanför buren).




Det åskade en natt, och vi åkte ut på "stormjakt" ;-D



På väg till mormor såg vi en liten ren!


Vi blev varmt välkomnade av lilla tiken, Netta, 1,5 år.


...som Hasse belv störtkär i. Bästisar på en gång! Fast Hasse hade mest snusk i tankarna och försökte brotta ner olöpande lilla Netta. Matte fick vaka som en hök.


Skumma miner på båda två

Tjohoo!                                                                                              

Trött matte, uttråkad Hasse                                                                 

Första arbetskvällen avklarad

Publicerad 2010-07-27 12:23:58 i Allmänt,

Det gick som en dans! Ja, lite förvirrad var jag ju, men i det stora hela gick det galant. Det är trots allt samma gamla arbete som jag gått till i 4,5 år.

Ägnade gårdagen åt att städa källaren och det blev skinande rent. Det toppades med en skön hundpromenad i skogen. Både matte och Hasse njöt av att vara tillbaka i bekanta marker ;-) Fast det är ovanligt mycket mygg för att vara stockholm tycker jag... Inte hemma alltså, eller ute på gatorna, men i skogen... Fy fan. Hittade en massa blåbär som jag blev sugen att plocka, men det gick ju inte att stå still. Bara att stå stilla och vänta på Hasse när han gjorde nr.2 var fruktansvärt. Inga blåbär alltså.

Idag fortsätter jag operation städning och kör både i tvättstugan och sovrummet. Hinner inte bli klar idag, men jag har kommit en bit på vägen i alla fall!

Nu ska denna städkråka fortsätta svabbandet.
Tjofräs!

Då börjar vi bildbombandet!

Publicerad 2010-07-25 19:58:19 i Allmänt,

Sommarens strapatser!
Fast det blir mest bilder på mig och diverse hundar ;-)

Första stoppet blev i Sollefteå. Vovve njöt av sina nya marker.

Spanar över vidderna


Letar godis


Tigger godis


Softar lite


...och njuter av det gröna, mjuka gräset!




Himlen blev väldigt cool på kvällen


I själva Sollefteå "City" var matte snäll nog och köpte leksaker, vattenskål och hämtade vatten i en liten butik. Så kunde Hasse däcka en stund i skuggan.


Nästa dag blev det sightseeing. Vi började med en liten fiskeby.


Matte i solen


Hasse hittade skugga direkt :-)


Från bilen




Sen styrde vi kosan till en badstrand!


Mattes ascoola Lamisiltofflor har hon i handen :-D


Sen var det dags att åka "hemåt" igen


Det blir varmt i bilen! hälsar Hasse


Fortsättning följer...

Nya glasögon på g!

Publicerad 2010-07-25 13:33:45 i Allmänt,

Äntligen, efter tio år med mina nuvarande glasögon, har jag fått tummen ur och beställt nya. Åkte till Specsavers och körde på deras kampanj med 2 glasögon för priset av 1. Nu blev det inte riktigt så för mig ändå. Det visade sig att min syn blivit såpass mycket sämre att jag måste beställa någe specialglas, som är dyrare, för att slippa flaskbottnar. Fåfäng som man är blev det naturligtvis dessa glas. Fast så farligt tyckte jag ändå inte att det blev. Nästan 6.000 kr för två par. Ja summan i sig är mycket, men för just glasögon är det inte så dyrt. Det är inte alls ovanligt att man får betala 6.000 för ett par.

Så om 1-3 veckor lägger jag upp bilder på mina nya bågar :-D

Gårdagen spenderade vi, hör och häpna, på IKEA :-O
Vi fick ett presentkort av mina vänner på apelsinen (försök gissa er till vad det är ni *retas*) på 500 kr som skulle spenderas. Egentligen var vi ute efter ett skåp med glasdörrar till alla glas vi fått i bröllopspresent, men det fanns bara i vitt så det fick bli annat.

Det blev en bokhylla för våra DVD-filmer, som ligger lite överallt. Vi kom sen på att vi behöver en till... Därutöver blev det en kontorsstol till datorn. Hittils har vi suttit på en högst obekväm trästol. Jag skruvade nästan ihop allt själv. Tyvärr var jag för svag för att trycka hjulen på plats på stolen, så där fick kära göbben hjälpa till. Bokhyllan skruvade jag ihop själv, men den visade sig vara 3 cm för hög, så maken fick ta och kapa den lite. Nu passar den perfekt!

Nu blir det microvärmd Billys Pizza och slötittande på tv. Får ta och släpa mig ut på en lite längre sväng med jycken lite senare. Får hoppas att det är uppehåll då.

Hemma sen i måndags

Publicerad 2010-07-24 02:33:12 i Allmänt,

Ja, nu åtnjuter man dom sista dagarna på semestern. Idag har det inte gått många knop. Det tar på krafterna att trappa ner rökningen. Men, men, vi får se hur det går!

Redigerar bilder för fullt från semestern så det dyker upp så småningom. Då blir det bildbombande så det står härliga till!

Ni får ha lite tålamod ;-)

Äntligen en riktig promenad!

Publicerad 2010-07-16 19:25:15 i Allmänt,

Det har varit dåligt med det på sistonde. Idag gav vi oss äntligen ut. Jag, Elina och Hasse. Det blev en tur runt en sjö och rutten är på 7 km. Underbart var det! Efter lite mer än halva rutten hittade vi en tom badstrand och då åkte långlinan på så Hasse kunde få leka i vattnet. Skoooj, tyckte han! Bilder kommer när vi är hemma igen.
På slutet av promenaden träffade vi på blandrasen Tindra (schäfer, border collie och rottweiler). Hasse blev kär. han försökte flirta med henne, men allt rumpsniffande blev för irriterande och hon morrade åt Hasse att sluta med det sexuella ofredandet. Han lyssnade ;-)

Semestern rinner iväg

Publicerad 2010-07-15 22:36:31 i Allmänt,

...men det är faktiskt inget deppinlägg för det ;-) Jag tar en dag i taget och njuter av ledigheten.
Vi började resan med att styra kosan till Sollefteå. Där bosatte vi oss i några dagar och slappnade av. Till helgen fick vi sällskap av goda vänner, vilket så klart gjorde vistelsen ännu trevligare!
Efter Sollefteå blev det Finland och släktpåhälsning. Det har hunnits med krogbesök, hemma"fester", bastubad, solande, myggbett (massor), grillning, skratt och en hel del bilåkande. Jätteskönt!
Nu har vi då tagit oss till Luleå och min fina vän Elina. Imorgon ska vi ta en lång promenad med Hasse och tanken är att vi ska hitta lämplig badplats åt honom, så han äntligen får skutta runt i vattnet och leka!
Over and out.

Då var man Fru

Publicerad 2010-07-04 19:56:36 i Allmänt,

Igår var det äntligen dags. Jag och m gifte oss! Det var en fantastisk, varm dag med familj, släkt och vänner. Lite missöden blir det alltid, men inga stora grejer. Nu väntar jag ivrigt på bilder! :-D

En får ni så här i "förväg".
Klockan 9.30 på morgonen var bröllopsfrisyren klar! Ni får ursäkta det urusla suddet av frisören *s*


Nu packas bilen för fullt. Hunden hämtar vi nu, så åker vi på bilsemester imorgon! Det blir med andra ord, dåligt med uppdateringar här framöver.

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela