Hildaskrypin

En i mängden

Trögfattat på Radiotjänst?

Publicerad 2010-09-27 13:33:01 i Allmänt,

I 3,5 år har jag bott hos min, rätt nyblivna, man. I 3,5 år har jag blivit jagad av Radiotjänst.

Du betalar väl tv-avgiften?

Varje gång har svaret blivit densamma. Ja, vi är tre personer i hushållet och vi betalar tv-avgiften. Nej, den står inte i mitt namn, men vi betalar. Dom tjatar och gnatar om allas namn och personuppgifter. Dom upprepar gång på gång att jag inte betalar tv-avgiften. När man till slut lackar ut och skäller ut dom, så blir dom sura och lägger på.

Sen kommer breven. Den ena efter den andra. Samma tjat.

Du betalar väl tv-avgiften?

Ja! Vi betalar tv-avgiften! Svärmor har bråkat och jag har bråkat. Ändå tar det aldrig slut.

Är du helt säker på att du betalar? Du vet att det är lag på att betala?

När jag skaffade abonnemang till mobilen måste dom ha gråtit av glädje. Ta mig fan om dom inte t.o.m. annordnade en fest för att dom äntligen hade ett nummer att kontakta mig direkt! Sen började terrorn. Naturligtvis ringer dom jämt på kvällen när jag jobbar. Men tillslut svarade jag och fick samma fråga igen. Behöver jag påpeka att det ångade ur öronen på mig? Jag skällde och svarade, återigen, samma sak som varje gång innan. Kvinnan i telefonen blev naturligtvis grinig och snäste att det skulle hon minsann kolla upp! Ja du lilla bönan gör du det, tänkte jag.

Ni kanske förstår min förvåning när jag idag upptäcker att jag fått en räkning från mina kära vänner, Radiotjänst, där dom meddelade att dom tagit emot en anmälan om att tv-avgift ska betalas. Vad fan? Jag har tusentals gånger (känns det som) påpekat att vi redan betalar. Så vad i helvete?

Slår vad om att bönan blev lite sur och bestämde sig för att krångla till tillvaron för mig ytterligare. Eller så hade hon lite otur när hon tänkte. Jag tycker inte att det är så svårt att förstå "ja, vi betalar tv-licens. Kolla adressen så ser du ju det."

Jag ringde alltså Radiotjänst idag. Ni gör det inte så kundvänligt måste jag säga. För det första får man till svar att det är för tillfället upptaget. Försök igen senare. När jag ringt 10 gr, kommer jag då äntligen fram såpass att jag ställs i telefonkö. Vad har ni bestämt er för att roa kunden med under tiden man väntar? Ni spelar kassa låtar i stil med Lugna Favoriter. Blir ni sponsrade av dom? Jag lyssnar hellre på total tystnad än på gamla queen-låter eller "Love hurts". Radiotjänst hurts kan ni göra om texten till.

Jag skakade av ilska när jag ringde. Behöll dock lugnet och damen såg att vi faktiskt betalat tv-licensen. Räkningen borttagen. Tack för det.

Jag tycker nog att dom anställda på Radiotjänst kan ta och läsa igenom den egna hemsidan.

"Radio- och tv-avgiftsverksamheten på Radiotjänst regleras av Lag (1989:41) om finansiering av radio och tv i allmänhetens tjänst.

I lagen står det bland annat att den som har en tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift och att avgiften gäller för hela hushållet. "

(Min fetmarkering och kursivering i citatet). Det står i klartext. Avgiften gäller för hela hushållet. Vi är tre peroner i detta hushåll och har så varit hela tiden. Vi betalar tv-avgift, men den står inte i mitt namn. Oavsett så tillhör vi (fortfarande) samma hushåll.

Just nu känner jag väldigt mycket ilska gentemot Radiotjänst.
Beskrivs väl bäst så här:

Bilden är från http://www.mitterrand-sanz.com/Artists/Phelan/pages/FuckYou.htm

Najsigt värre

Publicerad 2010-09-25 15:40:21 i Allmänt,

Underbart med en sista helg med lite högre temperaturer. Det måste man ta vara på!

Alltså har jag lagt spår åt Hasse idag också. Det blir tredje spåret denna vecka. Han är så duktig med sitt väderkorn att han inte ens följer spåret längre. Han tar kortast möjliga väg och hittar målet direkt. Inte för att jag vet hur, eftersom han fortfarande har nosen klistrad vid marken och går vägar som jag absolut inte har klampat på. Hittar gör han i alla fall :-D Jag måste nog höja svårighetsgraden lite. Tips?

Fick frågan om jag använder blod. Nej, det gör jag inte. Hasse är såpass vass att han hittar finemang ändå. Men för dom som letar blod kanske man kan kontakta en slaktare och fråga? Någon som vet?

Det är planerad grillning ikväll, fast jag tycker det ser lite ostadigt ut på himlen. Får se om det blir av eller inte ;-)

Ska trixa lite bilder från kameran så ska jag förgylla bloggen med ännu fler bilder. På Hasse naturligtvis.

Spårar numera :-)

Publicerad 2010-09-20 14:16:35 i Allmänt,

Jag har pratat om det så länge nu så det är pinsamt. Nu har jag då äntligen börjat! Fick några rådjursklövar av en bekant och gav mig ut det första jag gjorde igår. Det gick sådärr...

Mötte ett par som har varsin ridgeback. Jag bad dom hålla hundarna borta från spåret (vi hade inte börjat än) men dom orkade ju itne hålla i hundarna som dom klampade runt i början på spåret. När dom äntligen försvunnit följde naturligtvis min kåta hanhund tikarnas doft, viket var ca halva spåret. Sen blev han förvirrad. Jag fick promenera en bit till på spåret och be honom spåra igen. Han cirklade runt lite och var förvirrad, men tillslut kom han igång och hittade!

Idag gick det betydligt bättre. Jag behövdee inte ens visa var spåret startade. Han vek in direkt och nosade som en liten raket fram målet. Han är kanonduktig!

Har långlina på honom igen och tränar honom på att vara "lös". Äntligen har ajg funnit inspirationen igen och det är kanonkul!

Hasse och matte är väldans glada nu :-)

Kortfattat

Publicerad 2010-09-12 21:12:17 i Allmänt,

Det blev en lång natt igår, då vi var på en väns bröllop. Kul var det och jag dansade massor :-D Vi var för en gångs skull bland dom sista att lämna festen. När brudparet ringde efter taxi och endast ett fåtal personer var kvar och det var dött på dansgolvet var det dags att ge upp för denna gång.

Denna dag har alltså mestadels spenderats inomhus, utöver hundpromenaderna.
Ni får en mysbild av matte och hund som sammanfattar dagen rätt bra:

Första långpromenaden!

Publicerad 2010-09-10 15:41:23 i Allmänt,

Det blir en del "första gångare" denna vecka ;-)

Idag orkade jag äntligen ta mig ut på en ordentlig promenad med Hasse och det behövde både han och jag. Det var riktigt skönt, om än väldigt tröttande på slutet. För mig i alla fall...

Hasse fick träna på lite varadagslydnad, leta godis, och så körde jag en lätt "spår" övning. Knöt upp honom vid ett träd och lät honom se mig knalla iväg med en näve godis, in i skogen. När han inte kunde se mig längre släppte jag godiset i en liten hög och promenerade en annan väg tillbaka till Hasse. Han skrek nästan av iver över att få leta rätt på godiset :-D Pang! sa det så rusade han iväg och släpade mig efter med kopplet. Han hittade godiset rätt snabbt ja.

Sötnosen <3

 

Vovven rymde!

Publicerad 2010-09-08 11:50:18 i Allmänt,

Ja, Hasse var på egna äventyr medan matte låg och sov gott.

När jag klev upp och drog på mig kläderna för att ta Hasse på sin morgonpromenad så var han spårlöst borta. Jag ropade och letade, men det fanns ingen vovve i huset. Blev lite konfunderad, men kom på att svärmor sågat något i källaren och att hon brukar öppna dörrarna för att vädra ur källaren. Hmm, blir lite orolig och springer ut till garaget och vem sitter där då? Jo min söta lilla Hasse :-D

Scenario: Svärmor har öppnat dörrarna för att dammet ska vädras ut direkt när hon sågar. M har inte låst garagedörren när han åkte till jobbet i morse = svärmor tar för givet att jag redan är ute med Hasse. Hon stänger alltså inte dörren till tvättstugan, som är Hasses egna lilla sovrum. Hasse i sin tur tycker det är jobbigt att lyssna på kapandet och blir nervös, så han smiter förbi svärmor (som varken hör eller ser något pga öronproppar och koncentrationen på kapandet) och tar sig en liten tur på egen hand. När svärmor kapat klart stänger hon dörren och Hasse är utelåst :-O

Jag har kommit fram till detta efter att ha förhört alla inblandade i scenariot. Inklusive Hasse ;-) och efter att ha kikat på alla tillgänliga bevis. Eeh, nåt sånt i alla fall...

Hasse som vanligtvis gärna smiter iväg en stund på tomten (när jag ställt upp kompostgaller etc för att hindra honom från att ta längre turer utanför tomten), måste ändå ha varit ute en stund, för det brukar ta en stund innan han lessnar på att vara ensam och parkerar rumpan utanför garagedörren i väntan på att bli insläppt igen.

Så jag släppte in en lite ängslig, men mycket blöt vovve som tröttnat på att vara ensam ute. Var han varit har jag ingen aning om. Har han skällt på någon granne? Don't know. Har han jagat grannkatten? Det vette fan, kanske. Tagit en sväng till skogen kanske? Njaaee, det tror jag inte, han är rätt mammig av sig ändå.

Hursom, det gick ju bra och han blev inte påkörd tack och lov. Ett snack med svärmor tog jag allt ändå ;-)


"Känn dig blåst matte!"

Första förkylningen

Publicerad 2010-09-07 10:58:37 i Allmänt,

Då var det dags! Snorpapper och halsatabletter överallt.
Fort gick det att bli ordentligt sjuk och hunden tycker naturligtvis att matte är världens tråkigaste just nu. Det blir bara korta promenader ;-)

I övrigt händer det inte så mycket. Sover mest just nu. I will be back!

Naajee

Publicerad 2010-09-01 14:02:15 i Allmänt,

Nä, det blev ingen vidare fartfylld helg. På fredagen var det middag på stan för att fira en vän till M och jag var chaufför. Så det blev cola för hela slanten och middagen var vääldigt lugn. När det var dags för folket att dra vidare var både jag och M så trötta att vi åkte hem. Klockan 11 på kvällen. Eeh.

Lördagen spenderades till att storhandla i diverse mataffärer. Jippi! *sarkastisk om någon missade det* Inte mycket till firande på dagen alls. Fick två kaffemuggar av svärmor, som var väldigt fina, och lite tandläkarpengar av snälla mamma *puss!*

På kvällen åkte vi över till sötnosen Emma, och grillade mycket god mat och hade jättemysigt, Testade att köra lite Super Mario på deras Nintendo Wii också. Tyvärr ställde min trötthet till det (igen) och klockan tio på kvällen *whooot?? TIO?*  åkte vi hem och sov. Så kul var vi :-(

Söndagen sov jag också bort.

Så nja. Utöver mysmiddag Emma och familj blev det ingen vidare kul helg faktiskt. Lite bitter är jag. Jojjomän!

Matdags! Nu!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela