Hildaskrypin

En i mängden

Förvandlingen so far

Publicerad 2011-06-29 22:56:35 i Allmänt,

Ja nu har det ju faktiskt hänt något med sovrummet. Det känns skönt när man verkligen ser att man kommit någonstans! Tänkte faktiskt bjuda på lite halvtaskiga bilder.

Rummet före, när projekt "tömma sovrummet" var påbörjad.
Vita, extremt ojämna väggar (syns inte så bra på bilden, som i verkligheten).


Sen spacklades det, i vad som kändes som en evighet...

Sen åkte grundfärgen på, både på väggar och tak!                                                    

...och här är vi nu. Det är inte färdigmålat än, men man ser varthän det lutar!

Det ser jättemörkt ut på bilden. Det är det inte. Faktiskt blev det väldigt ljust och fräscht tycker jag. Snaart får vi börja lägga golv!

Nej, dörrarna ska inte vara gröna i framtiden ;-)

Ibland fuskas det

Publicerad 2011-06-28 22:02:23 i Allmänt,

Gårdagen blev ingen aktiv dag egentligen för Hasse. Visserligen fick han lufsa runt på tomten större delen av dagen, men mer än så blev det faktiskt inte. Lite sökövningar gjorde vi ju, och vi jagade boll. 

Idag tyckte jag dock att Hasse borde få se lite mer än gräsmattan och staketet, så kopplet åkte på och mina nya löparskor fick sig en löprunda. Gick ut rätt sent, men värmen höll sig kvar. Kan ju säga att både jag och Hasse var helt slut när vi kom hem. Luften stog still! Jag älskar det :-)

Nu sitter jag mest och kliar mig lite här och var, efter diverse myggbett och Hasse njuter av svalkan inomhus.

Köpte en ny klotång förresten, eftersom jag lyckats packa ner den vi hade i någon av alla lådor som står uppradade i källaren. Klorna blev förvisso klippta, men fy vilken usel klotång det var! Får ta och riva runt bland lådorna så vi får använda den gamla. Denna nya variant var stel, hård och klumpig att använda.

Nu ska jag nog ta och däcka i soffan en stund.

Tjofräs!

Husse kom på oss

Publicerad 2011-06-27 18:55:13 i Allmänt,

Jag var lite klantig tror jag...

Vår hemliga plan om en myshörna för Hasse i nya sovrummet är avslöjad!

Gjorde en liten (liten och liten...?) lista på möbler som behöver köpas till sovrummet.
Klantighet 1 bestod av att jag faktiskt skrev ner "hundbädd" på denna lista.
Klantighet 2 (som nog är höjden av dumhet i det hela), var att jag sparade dokumentet på skrivbordet i datorn...
Klantighet 3
. Vad döpte jag detta fina dokument till? "Sovrummet".

Idag klickade husse nyfiket på detta dokument och frågade sen förvånat: "Hundbädd? Ska du köpa en hundbädd?" Hmm, ja det var ju bara att erkänna.

Ja, husse skrattade ju bara åt mig, men nu finns ingen hemlighet längre. Attans.

Är man inte smart får man ta och vara lite dum istället.

BollKalle!

Publicerad 2011-06-27 18:48:03 i Allmänt,

Det nya nöjet för stunden är att jaga boll!

Matte hittade en, vad hon gnäller om, illa pumpad fotboll från Jula. Jag tycker den är jättebra, för den är så mjuk och go att bära runt på. Däremot envisas hon med att kasta iväg den, för att sen skicka iväg mig och kräva att jag ska hämta den. Har ni hört maken till diva-fasoner va? Bara för att visa att jag inte är någons toffla, brukar jag bära iväg den och gömma den bakom någon taggig buske, så hon får jobba lite själv för att hämta den. Ha!

Fast ibland har hon ju faktiskt goda köttbullar i den där lila (nej jag stavar inte fel, den är faktiskt lila) påsen, som hon fyller med godsaker. Då blir det lite svårare. Testade att släppa bollen på plats och springa fram till henne, men då blev hon snål med tilltugget :-( Så jag har varit rätt snäll på sistonde och hämtat bollen åt henne. Nästan varje gång i alla fall. Man kan ju inte vara en alltför laglydig medborgare. Lite måtta får det ändå vara!

Men vet ni vad det värsta med det hela är? När jag nu varit snäll och hämtat bollen. Ja då kastar hon bort den igen!

Matte har fotograferat min stiliga uppenbarelse, så ni får se.



Nä, nu ska jag lämna datorn tillsvidare och lägga mig på gräsmattan och slicka mig i rumpan.
Ha det gott!

/Hasse

Det blev ju nästan rätt. Eller?

Publicerad 2011-06-26 13:33:10 i Allmänt,

Igår kväll slängde jag iväg bollen för skojs skull, och märk min förvåning när han faktiskt kom tillbka med den! Gång på gång! Deklarerade stolt på Facebook att han numera kan apport! Haha, det var inte så långvarigt kanske. Filmade för att stolt få visa upp hur duktig han är.

Det blev fel :-)


Jag mötte Mimmi!

Publicerad 2011-06-24 00:08:42 i Allmänt,

Ikväll var matte på bra humör. Hon mumlade om att det minsann är en ledig dag imorgon. Jaja, hur som helst så fick jag gå en längre sväng på kvällskvisten. Tur det! För vem träffade vi om inte lilla Mimmi! (Shih Tzu, heter tydligen hennes spröda, vackra sort). Ja och hennes tvåbeningar då, men dom dom doftar inte lika gott som Mimmi.

Jag blev alldeles till mig. Här kommer denna långhåriga, lilla Donna när man är som bäst: Oduschad och väldoftande av alla manliga aromer.

Mimmi lockade så vackert på mig med sitt späda skall och pip. Jag klev fram, som den man jag är, och sträckte på hela min ståtliga kropp. Hon var naturligtvis glad att se mig! Jag böjde mig ner för att få mig en sniff, men då fick jag en käftsmäll som hette duga! Denna väna mö, förvanadlades till en arbigga!

Jag gjorde allt i min makt för att visa hur snygg jag är, men nej. Hon vände ryggen mot mig...

Jag klev undan med min sårade manlighet och gnällde lite trånande på avstånd. Då blev hon glad igen! Hon skällde och viftade på svansen. Jag var med i matchen igen! Uppvaktade henne lite och ställde mig riktigt nära, men då åkte jag på en smäll igen...

Tvåbeningarna bara skrattade och vi skildes åt. Jag var bara förvirrad. Vad vill kvinnan egentligen?

Vem vet hur fruntimmer fungerar...

/Hasse.

Viktigt att läsa nyheterna

Publicerad 2011-06-21 14:31:31 i Allmänt,

När jag pysslar utomhus, med veden t.ex. får Hasse vara ute och leka på tomten. Han hittar på knasiga upptåg ibland, som att sno en vedpinne och springa iväg med viftande svans. Eller så lägger han sig på valfri, strategisk plats, där han har uppsikt över området och mig. Ibland är han borta en stund och nosar runt för sig själv, för att sen komma springande till mig igen för att se om jag har några godbitar att bjuda på.

Det blir dock tråkigt efter ett tag. Det finns ju inga nyheter att läsa!

När jag då har jobbat klart med veden och hämtar kopplet, blir han alldeles till sig. Det blir gnäll, hopp, studs och lite mer gnäll, samtidigt som han rusar runt mig, varv efter varv, och petar mig i knävecken för att mana på mig. Jag är tydligen långsam ;-)

När vi sen ääntligen kommer ut i skogen är han så nöjd så! Där kan han läsa dom lokala nyheterna och läsa alla Pee-mail som skickats på traktens kontaktannons-sten :-)

Så läs nyheterna! säger Hasse. Det är viktigt med samhällsinformation :-p'

Hasse läser nyheterna


Har snott några barkbitar att tugga på


Oskyldig!


Sötaste

Ett, tu, tre!

Publicerad 2011-06-14 19:04:53 i Allmänt,

Då har vi satt igång *yes!*

Sovrummet har successivt tömts på saker och möbler, lite fler saker och ännu fler saker. Fy fan vad mycket grejer man kan fylla ett rum med... Det positiva är väl dock att vi verkligen rensat bland allt onödigt och nödigt ;-)
Nu har själva spackelarbetet satt igång. Väggarna ska bli raka och fina. Förhoppningsvis har vi kommit såpass långt att vi kan börja måla till helgen. "Capuccino"  heter färgen tydligen, som ska pryda väggarna. I mina ögon är det, rätt och slätt, en nyans av brunt. Tror det blir fint detta! Målet är dessutom att ha belysning i varje hörn, från golvet, upp mot taket. Najs!

Har inga hemska före-bilder att slänga upp just nu (och jag vette fasen om jag tänker lägga upp några sådana alls, vid närmare eftertanke), så ni får hålla till godo med denna otroligt fängslande text :-p

Hasse är mindre nöjd över stöket, men han kommer nog bli glad i slutändan han också. Har mina planer på att fixa en lite Hasse-hörna också. Denna idé har dock inte husse fått ta del av än. Tror det får bli en glad överraskning faktiskt. En dag så är det bara ordnat och klart! :-D

Låång, aktiv dag.

Publicerad 2011-06-10 09:58:17 i Allmänt,

Då tjocka släkten är på förbifart i stockholm, och jag var ledig igår, blev det så klart en liten utflykt.

Började dagen med en lite längre promenad i skogen med Hasse. Planen var att lyckas ta en sväng utan att Nasse ska behöva plågas av värmen. Lite sena ut var vi dock, så på slutet blev det lite svettigt för båda två ;-)

Sen packade jag min röda ryggväska med långlina, vattenskål, godis och annat smått och gott som man gärna har med sig som hundägare. Vovve fick sätta sig på passagerarsätet på min lilla bil och kopplades fast i bältet. Har köpt en särskild sele för detta och det går ju bra så länge han är bredvid mig. Sätter jag honom i baksätet trasslar han bara in sig och ser ynklig ut :consoling:

Vi tog oss till min mor, och där kom långlinan fram! Hasse var mycket nöjd med att få strosa runt på den lilla gräsplätten.

Bildbombning!

Rulla på gräsmattan är skönt. Så länge man inte rullar in i en hård altankant.


Sötnos :heart:

"I en roosa helikopteer, ska jag flyyga hem till deej!" Trallera!                

När moster med man kommit, fikade vi en stund innan det var dags att styra kosan mot Kista Galleria. Det är jättekul att man får ta med vovve dit! Idag var vi där i ca två timmar, så det blev jättemycket träning för Hasses del. Vi tränade passivitet och diverse tricks i denna störande miljö. Det fanns skrikande barn och grejer som small till lite då och då. I början var han väldigt stressig och försökte hinna se allt på samma gång och hålla koll på omgivningen. Det går ju inte, så han lugnade ner sig efter en stund och sen gick det jättebra.

Matte och Hasse. Han låg så kolugn där på golvet medan folk ibland, bokstavligt talat, klev över honom.


Här träffade vi även en arbetskamrat som gick förbi med sina två barn. Pojken klev bara fram och började klappa direkt och Hasse blev riktigt glad faktiskt. Han gillade pojken och kurade sig mot honom :love:
Tror han hade precis rätt längd för Hasse. Han behövde aldrig böja sig ner för att klappa och då är det ju inte så läskigt att bli attack-klappad.

Så här söt var han större delen av tiden i gallerian. Nosandes och kikandes på folk och fä.


När vi skulle äta, spårade han ur lite en stund dock. Det var väl för mycket med alla goda dofter från köken OCH alla människor. Så han försökte gömma sig under bordet och var lite stressad. Jag plockade ut honom igen och sa åt honom att lägga sig ner och efter någon minut insåg han att det inte var farligt här heller och sen var det kolugnt. Han nosade på folk som gick förbi och var mycket intresserad av en rullstolsbunden man, som satte sig bredvid vårt bord.

Tigga måste man så klart. Kanske tappar matte nåt?


Efter maten väntade vi utanför, medan dom andra handlade fika. Det hade hunnit bli jättevarmt ute!



Efter lite mer fikande tog vi vårt pick och pack och åkte hem. Hasse sprang raka spåret till sitt krypin och där låg han mestadelen av kvällen. Han var helt slut!


Bra dag!

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela