Hildaskrypin

En i mängden

Morgonens logik

Publicerad 2012-03-23 12:44:39 i Allmänt,

När jag vaknade i morse, lade jag händerna på nedre delen av magen som vanligt. Bebis har ju legat extremt långt ner i magen från början. Det va bara det att det var tomt där :shock: Helt nersjunken var den och jag kunde tydligt känna glipan mellan magmusklerna. Nyvaken som jag var fattade jag ingenting och kände bara runt med händerna i det "tomma" utrymmet och var hel chockad. "Var har du gömt dig??" sa jag högt för mig själv.

Får tillslut en snilleblixt ( ;-) :roll: ) och känner högre upp. Då ligger hon på tvären precis under revbenen :luv:

Men vilken bisarr känsla det var där i mitt otroligt logiska, nyvakna tillstånd. Bebisen var ju borta! På riktigt! :shock: :shock:

:grin: :smile: :smile:
--------------------------------------------------------------

I övrigt har jag bara jobbat måndagen denna vecka då jag, typiskt nog, blivit rejält förkyld nu på slutetappen av mitt jobbande detta år... Med bara 8 arbetsdagar kvar, var jag tvungen att ringa till jobbet på onsdag och sjukskriva mig. Gaah!

Har legat deckad hela onsdagen och torsdagen. Andningen har varit extremt ansträngd och jag har inhalerat astmamediciner som en knarkare. Ja, nästan i alla fall.
Har sovit illa, då näsan varit täppt, halsen känts som sandpapper, andningen varit ansträngd och bebis levt rövare av mitt hostande. Mitt i allt detta har jag hamnat i någon form av hungerperiod i graviditeten (sen i onsdags faktiskt) så jag har vaknat mitt i natten av att jag varit vrålhungrig och varit tvungen att äta nattmackor på löpande band. Haha, jag har med andra ord inte behövt svälta under denna förkylningsperiod ;-)

-----------------------------------------------------------------

Släpade mig till Barnmorskan, trots förkylningen, i onsdags på morgonen. Eftersom hon inte riktigt varit nöjd med mitt magmått, ville jag åka dit oavsett mående för mätning och att få lyssna på hjärtslagen.
Denna vecka hade måttet bara ökat med en halv cm, så det skickades en remiss för Ultraljud. Dom ska mäta bebis då. BM sa då att jag förmodligen har en liten bebis i magen. Nu råkar jag veta att dom där mätningarna inte är särskilt pålitliga jämt, så jag tar det med ro.

Det finns kvinnor som haft litet magmått, och som på mätningarna fått höra att barnet bara kommer väga "max 3 kg", och ut har det ändå kommit barn på närmare 5 kg... Självklart sker även det motsatta och ibland är mätningarna rätt. Jag tänker iaf slå dövörat till, så länge jag vet att tösen mår bra i magen. Sen får hon vara hur liten eller stor hon vill enligt dessa mätningar.

Ut i ur och skur

Publicerad 2012-03-08 10:15:39 i Allmänt,

Ja, det stämmer verkligen hemma hos oss.

Har ju träffat, och läst om, en hel del hundar som vägrar gå ut i visst väder. Om det blåser för mycket, regnar eller snöar i sidled. Måste vara bekvämt!
Själv har jag en hund som älskar att få gå ut. Oavsett vad som händer ute. Det blir samma reaktion varje gång jag öppnar dörren.

Gläntar på dörren och det är sol: "Tjohoo! Säg varsågod, säg varsågod, säg varsågod! Jag vill uuut!"
...det regnar: "Tjohoo! Säg varsågod, säg varsågod, säg varsågod! Jag vill uuut!"
...pissregn: "Tjohoo! Säg varsågod, säg varsågod, säg varsågod! Jag vill uuut!"
...det snöar i sidled: "Tjohoo! Säg varsågod, säg varsågod, säg varsågod! Jag vill uuut!"

Haha, men det är bara bra. Då kan jag inte fuska. Det är bara att dra på sig paltorna och gå ut det!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår hade jag en introduktion på jobbet. En tjej som skulle åka med mig hela kvällen och jag skulle lära henne aaallt jag kan.

Det var en kaxig liten sak måste jag säga.
Öppnade dörren för henne när hon plingade på, och sa "ja men du måste ju vara tjejen som ska på inskolning idag!" Hon verkade söt och jag log så brett och tyckte att det kunde vara skönt att slippa åka ensam hela kvällen.
Fick ett kyligt "jag ska på introduktion idag, ja. Med Lisa." (påhittat namn)

Nu råkar denna "Lisa" var gruppledaren, som planerar rutterna vi åker. Så nej, hon skulle ju inte åka med Lisa. Hon skulle åka med mig, men jag sa inget. Pekade bara på kontoret och satte mig ner med mitt te istället. Orka bry sig om en liten snorvalp.

Sen kom denna Lisa med min lilla praktikant och sa att "det här är tjejen du ska åka med!" medan hon pekade på mig. Tjejen såg ut som en tomat i ansiktet och jag log det hjärtligaste, bredaste leendet jag kunde pressa fram.

Resten av kvällen kändes väldigt varierad. Ena stunden log hon så sött, medan hon i nästa gav mig spydiga kommentarer och himlade med ögonen åt mig. Det kändes verkligen som att jobba med en obstinat tonåring med kraftiga humörsvängningar. Detta var en gymnasietjej med två månader kvar på sitt tredje år. Hon kan och vet allt med andra ord ;-)

Tog det hela med ro. Ignorerade spydiga kommentarer och var så saklig jag kunde om våra arbetsuppgifter.
Vi har haft sådana tjejer på jobbet förr. Dom brukar lugna ner attityden efter ett tag.
Det brukar inte dröja så länge för dom att inse att teori och praktik inte är samma sak och att dom helt plötsligt är beroende av ens kunskaper och tips. Så hon får hålla på som hon vill.

Om hon inte vill lyssna och ta till sig nu, så lär hon sig den hårda vägen senare ;-)

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela