Hildaskrypin

En i mängden

Underbara lediga dag!

Publicerad 2011-10-27 16:21:22 i Allmänt,

Ja, vädret kunde ju vara bättre, men jag är nöjd så länge molnen håller tätt.
Det gjorde dom under vår skogspromenad i alla fall, och vi hade riktigt mysigt jag och Hasse. Det blev en del balanserande på sten och stockar, samt slalom mellan träd och buskar. Lite hinderhopp över mina ben körde vi också. Många inkallningar blev det, och dom satt som en smäck eftersom köttbullarna lockade i fickan ;-)

Posera fint kan man naturligtvis göra för en köttbulle eller två. Tungan däremot lever sitt egna liv.

 

Utflyktsdagar

Publicerad 2011-10-23 15:44:15 i Allmänt,

Både fredag och lördag blev riktiga "hunddagar" för mig och Hasse. I fredags åkte vi till Hasses gammelmatte samt Lagotto-tjejerna. Det uppskattades verkligen av Hasse. Han gillar sina tjejer han ;-) Tyvärr var jag på latsidan den dagen och inte ett endaste kort blev taget... Men matte fick prata strunt i flera timmar och trycka i sig diverse olika fikabröd. Gofika!

Igår kände jag för en utflykt i höstnaturen, men jag ville ha sällskap! Så jag ringde farsgubben och sa att jag dyker upp med hunden. Sagt och gjort, dit åkte vi! Denna gång blev det bilder tagna också, så jag skriver faktiskt inte mycket mer denna gången. Bilderna får göra grovjobbet.

Tjofräs på er.

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2011-10-20 14:58:38 i Allmänt,

...så efter ett par dagars tråkväder med regn och därav korta promenader, blev det idag äntligen dags för en långtur! Hasse fick spendera halva promenaden kopplad och resterande tid fick han rusa fram i skogen som han ville. Jag själv var dock ur form och väldigt trött, så promenaden kändes mest som en pina :-( Får hoppas att det släpper snart så vi båda kan njuta av våra höstpromenader i skogen!

Höstpromenad

Publicerad 2011-10-17 13:01:24 i Allmänt,

Det har ju mest blivit koppelpromenader på sistonde, då vi tränat på en massa grejer från kursen. Med andra ord så har Hasse inte fått sträcka ut ordentligt på ett bra tag. Det märktes, haha. Släppte odjuret lös i skogen och det blev en hel del spring :-)

Höstigt var det i skogen

Hasse studsar upp på diverse stenar och inväntar godis för hans fantastiska spänst.                 

Sen vart det mest spring. Det blev iof en hel del inkallningar då jag inte gillar att han springer för långt bort från mig. Bra, bra.

Dagens belöning var skinkost på tub. Praktiskt när man inte vill ta av sig vantarna för att plocka godis ur fickan. Det är även det perfekta hundmötesgodiset. Hasse har inte tid att mer än slänga några hastiga blickar eftersom han är upptagen med att äta ur tuben ;-) Dock tittar grannarna lite länge på mig när jag promenerar förbi med en tub mjukost i handen.

Enda gången han egentligen hade tid att stå still var när det var dags för nr. 2 ;-)
Men sen var det full fart igen!





Bortglömd

Publicerad 2011-10-11 12:53:17 i Allmänt,

Ja bloggen alltså.
Har tänkt flertalet gånger att jag måste knåpa ner någoting, men det har inte blivit av. Jag kan ju avslöja att ni inte missat så mycket.

Kursen med Hasse är avslutad! Han skötte sig fint för det mesta, trots en löptik! Fast lite trixande blev det för att lura lillkillen. Han fick ju absolut inte känna hennes doft. Till slut gick det ju inte och då var den kursdagen körd, för han stog bara och kuttrade åt tiken.

Kursledaren fick även erfara Hasses slumpgenerator till hjärna, när vi prövade olika aktiveringsspel. Han kan fatta och göra rätt flera gånger, för att plötsligt bara göra helt fel igen och inte förstå något av vad det går ut på och bara krafsa och böka med nosen på måfå. Haha, knashunden.

Senaste veckan har blivit ovanligt lat från min sida och vi har inte gjort så mycket jag och Hasse. Mest promenader. Måste ta tag i detta igen, för Hasse älskar ju fart och fläkt!

Funderar på att testa agility, för han har en väldigt explosiv energi när det kommer till sånt. Har låtit honom balansera på nerfallna träd i skogen, använt dom som hopphinder och kört slalom mellan buskar och träd. Han blir verkligen på av dom övningarna. Extremt glad och peppad.

Sötnöten

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela