Hildaskrypin

En i mängden

Vi ska köpa rymdraket

Publicerad 2011-11-21 14:22:24 i Allmänt,

Det skulle man nästan kunna tro, när man ser till priset och vad det faktiskt är. Jag pratar om barnvagn...

Vi tänkte köpa alla prylar som behövs, lite pö om pö, eftersom det kostar fan att köpa allt som behövs. Så vi har kikat på barnvagnar. En kompis ska sälja sin, så vi tänkte väl köpa den, men först vill man ju kolla runt lite. Det har vi gjort. T.o.m. klivit in i hela TVÅ butiker, där vi klämt, känt, provrullat och ruckat på alla möjliga sorter. Det som slog oss är hur kassa vagnarna är för dessa överpriser.

Vagn inkl. alla tillbehör landar lätt på runt 10.000 kr.
Vår bil, kostade 8.000. Vi kan åka till Finland med den om vi vill. Eller valfritt annat land i Europa. Testa o göra det med en barnvagn ;-)

Så vad kom vi fram till?
Dom flesta barnvagnar som är lite små och smidiga (ett stort plus), är väldigt rangliga. Dom är vingliga i sidled, så man kommer få hålla koll på ungen när denna blir lite större. Kastar den sig åt någon av sidorna, kan det nog bli lite gung. Jag har alltså testruckat på varenda jäkel, för att se vilken som krävde mest våld för att faktiskt välta. Fick lite skumma och irriterade blickar av försäljarna där ett tag.
Det skiljde faktiskt inte mycket alls på stabiliteten mellan dom med tre hjul (supersmidiga), eller dom med fyra (ganska smidiga). Det var en överraskning.

Dom som faktiskt är stabila, är mer som pansarvagnar. Tunga, klumpiga, svårtstyrda och tar enormt med plats. Så stort nej på dom. Jag ska få plats med barn + vagn + div. tillbehör + hund+ mig själv i en bil... Ibland kanske t.o.m. maken får följa med.

Fördelen med dom små, lite smidigare vagnarna är ju att dom ofta är kombivagnar. Man kan alltså byta från liggdel, till sittdel när ungen blir äldre.

Så. Vi kom fram till att vi nog (Obs, väldigt mycket "nog") gillade en av trehjulingarna bäst.

Förmodligen blir det alltså en Teutonia Spirit S3.
http://www.teutonia.com/sv/produkter/spirit-s3.html

Vi får se om vi gråter blod när vi väl får pröva den på riktigt...
Jag orkar inte leta mer i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hilda

Stockholmspingla på 27 år, mamma till lilla Sophia, född i april 2012 och matte till Hasse, en Lagotto Romagnolo på 7 år

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela